EL DEBAT SOBIRANISTA

Rivera reclama actuar contra els "colpistes" per no perdre el respecte dels espanyols

Es felicita que "el Govern hagi pres la decisió de defensar la Constitució des de la Constitució"

Rivera: ’Parem el cop’. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha felicitat que el Govern hagi "pres la decisió de defensar la Constitució des de la Constitució" i hagi fet el primer pas per a l'aplicació de l'article 155, opció que va sobrevolar la seva intervenció al Congrés, sense que fos necessari esmentar-lo.

Rivera va qualificar el ple del Parlament de "dia molt trist" per als que volen "seguir sent catalans i espanyols", perquè es va veure com es donava "un cop a la democràcia espanyola", en el que suposa segons la seva opinió "el repte més gran de la democràcia des del 23-F". La seva solució no pot passar per "pasterejar la Constitució".

Notícies relacionades

Sosté que hi ha ciutadans que "sense jurar-la la defensen millor" que els diputats, entre els quals va comptar els que es van manifestar diumenge passat a Barcelona. "No només ens hi juguem l'economia, l'estabilitat, sinó també no ser enemics entre nosaltres, la llibertat, la dignitat i el respecte dels espanyols. Què pensarà un espanyol que no arriba a final de mes, que compleix totes les lleis; quin missatge li donaríem si un colpista ens fa un xantatge", es va preguntar.

Ens hi juguem el respecte

"Ens hi juguem el respecte dels nostres ciutadans. Actuarem sense complexos, amb fermesa, perquè s'aturi l'activitat il·legal antidemocràtica", va asseverar. Rivera es va negar que un mediador internacional intervingui entre el Govern central i el català perquè aquesta tasca, va adduir, li correspon al Congrés i al poble espanyol.