Puigdemont proposa una fórmula per nomenar un mediador

El president de la Generalitat planteja que dos representants del Govern i dos de l'Executiu central busquin un interlocutor

zentauroepp40492192 barcelona 10 10 2017  pleno en el parlament donde el preside171011084442

zentauroepp40492192 barcelona 10 10 2017 pleno en el parlament donde el preside171011084442

1
Es llegeix en minuts

El president Carles Puigdemont ha ofert diàleg "sense condicions" al Govern espanyol en unes declaracions a la cadena de televisió nord-americana CNN. Puigdemont proposa que dos representants del Govern de la Generalitat i dos de l'Executiu espanyol nomenin un mediador. 

"Crec que estem en un moment crucial. No hi ha cap altra condició prèvia que seure i dialogar. Potser ajudaria al diàleg si dues persones del Govern de la Generalitat i dues persones del Govern espanyol senzillament es posessin d'acord en una cosa simple: nomenar un mediador", ha afirmat.

Notícies relacionades

Puigdemont també ha assegurat que "la relació entre Catalunya i Espanya no funciona i hi ha una majoria de catalans que volen que Catalunya sigui un estat independent". Afegeix que vol fer-ho "d'acord amb l'Estat, però ens hem d'asseure i parlar sense condicions".

El president de la Generalitat també ha fet una crida al Govern de Rajoy perquè reconegui la realitat de la situació actual: "No podem ignorar el fet que el diàleg i els debats hipotètics han de partir del reconeixement de la realitat. D'això n'hem de parlar".