picabaralla a la cambra baixa

Campuzano (PDECat) titlla de "falangista" el discurs d'Albert Rivera al Congrés

El líder de Ciutadans replica que els neoconvergents són els que volen donar "un cop a la democràcia"

campuzanorivera

campuzanorivera

1
Es llegeix en minuts

Carles Campuzano (PDECat) i Albert Rivera (Ciutadans) han protagonitzat un dels xocs dialèctics més durs del ple del Congrés dels Diputats d'aquest dimecres. Ha sigut en el torn de rèplica del diputat nacionalista quan aquest ha qualificat el discurs del dirigent del partit taronja de "propi d'un falangista". Aquestes paraules han enervat  la bancada de Ciutadans i fins i tot a s'ha arribat intuir algun improperi per part de Rivera abans que demanés la paraula a la presidenta de la Cambra, Ana Pastor.

Notícies relacionades

"La seva intervenció ha sigut pròpia d'un falangista. Pròpia dels que van entrar el 39 a Barcelona. Vostè vol retornar-nos als temps de Franco", ha sigut el que ha engegat Campuzano a Rivera. Arran d'això, el líder de Ciutadans ha demanat la paraula per al·lusions i "per ofenses" a ell i al seu grup parlamentari. Breument, el dirigent del partit taronja ha acusat el PDECat de ser ells els que "volen donar un cop a la democràcia mentre els paguem el sou entre tots".

La presidenta del Congrés ha preguntat a Campuzano si volia retirar les seves paraules contra Rivera, però el diputat nacionalista s'ha reafirmat en el seu posicionament a l'entendre que era el que millor definia la intervenció del diputat de Ciutadans. Llavors, Pastor ha afirmat que serà ella qui impedeixi que aquests qualificatius apareguin al diari de sessions.