Guindos: "Tot depèn de Puigdemont"

El ministre d'Economia diu que la resposta del Govern "serà l'adequada" i que compta amb el suport de la UE

zentauroepp40476260 el ministre d economia  luis de guindos  amb el president de171010102632

zentauroepp40476260 el ministre d economia luis de guindos amb el president de171010102632 / Consell Europeu

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martínez / Enviada especial a Luxemburg

"Estem als minuts finals. Tot depèn de Puigdemont”, però “jo espero que torni el sentit comú no només pel conjunt de Catalunya, també pel conjunt d'Espanya i d'Europa”. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha tornat a insistir aquest dimarts a l'arribar a la reunió de l'Ecofin que el que està passant a Catalunya és “un atac” i “una rebel·lió” contra l'Estat de dret i ha apuntat que està tranquil perquè “la resposta del Govern serà l'adequada” i Espanya compta amb el suport de la Unió Europea.

Notícies relacionades

De Guindos, que ha mantingut un esmorzar de treball aquest dimarts amb altres ministres de finances del Partit Popular Europeu (PPE), ha assegurat que ha rebut el suport “per part de tots” els col·legues que hi han assistit -els representants d'Àustria, Bulgària, Croàcia, Xipre, Estònia, Finlàndia, Alemanya i Hongria-, i ha subratllat que està segur que “els socialistes i els liberals” també secunden aquest suport, el mateix que ha rebut el Govern de Mariano Rajoy en els últims dies de la Comissió Europea i d'altres estats membres. “Jo crec que recolzaran totes les accions que prenguem en el marc de la Constitució i la legalitat”, ha indicat sobre la reacció que espera d'Europa en cas de declaració unilateral d'independència.

"Rebel·lió contra l'Estat de dret"

El ministre ha tornat a insistir que “el que està passant és evidentment un atac a la Constitució espanyola i a la legalitat espanyola. És una ofensa molt important, però evidentment també estic tranquil perquè la resposta del Govern espanyol serà l'adequada”, ha indicat a l'arribar a l'Ecofin. “És un tema de rebel·lió contra l'Estat de dret. I l'Estat de dret és la base de la convivència no només a Espanya sinó també a Europa”, ha afegit.