DEBAT SOBIRANISTA

Rabell aplaudeix que Puigdemont posi el fre

Sí que es Pot creu que això permet que continuïn treballant en un referèndum pactat

jjubierre39981038 coscubiela rabell170906213952

jjubierre39981038 coscubiela rabell170906213952 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Catalunya Sí que es Pot va aplaudir que Carles Puigdemont no fes efectiva la DUI. Des del seu punt de vista, aquesta frenada permet que l’espai que ells i els comuns representen puguin continuar treballant en la recerca d’una sortida acordada al dilema.

«L’1-O és una formidable mobilització i una mostra de força de l’independentisme, però no genera cap mandat democràtic», va voler deixar clar al principi de la seva intervenció Lluís Rabell. El president de la coalició va treure la bandera del «catalanisme popular integrador» i va apel·lar a la crida al diàleg que han fet les alcaldesses Manuela Carmena i Ada Colau i també a les marxes blanques impulsades des de la ciutadania que van tenyir les places de molts ajuntaments dissabte passat.

Generós en la seva intervenció amb el president, li va agrair que hagués evitat prendre una decisió que «podria instal·lar en la divisió la societat catalana, començant pel que tenim camp per seguir caminant junts. Això hauria sigut més greu que la fuga de bancs».

Notícies relacionades

Càrrega contra el Rei

Més contundent es va mostrar amb «l’anticatalanisme del PP» i amb un Mariano Rajoy que «després d’ignorar l’1-O va ordenar una brutal intervenció policial». Així mateix, es va acarnissar amb el «discurs amenaçador del Rei, que ha convertit la corona en una figura bel·ligerant». I, com que ja  hi estava posat, no va desaprofitar l’oportunitat de clavar una clatellada al PSC. «No és possible demanar diàleg i l’aplicació de l’article 155 a la vegada», va assegurar. ROGER PASCUAL