EL PROCÉS SOBIRANISTA

Podem carrega contra Sánchez pel seu suport a qualsevol resposta de Rajoy a la DUI

Echenique diu que serà "responsable" si es produeixen càrregues policials

S'ha sumat al "bloc de PP, Ciutadans, Vox i la Falange"

GRA142 MADRID  09 10 2017 - El secretario de Organizacion de Podemos  Pablo Echenique  y la portavoz adjunta Noelia Vera  durante la rueda de prensa que han ofrecido tras el Consejo de Coordinacion de esta formacion  hoy en Madrid  EFE Juan Carlos Hidalgo

GRA142 MADRID 09 10 2017 - El secretario de Organizacion de Podemos Pablo Echenique y la portavoz adjunta Noelia Vera durante la rueda de prensa que han ofrecido tras el Consejo de Coordinacion de esta formacion hoy en Madrid EFE Juan Carlos Hidalgo / Juan Carlos Hidalgo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha assenyalat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per recolzar la resposta que ofereixi l'Estat en el cas que hi hagi una declaració unilateral d'independència a Catalunya. Després de l'Executiva de la formació que lidera Pablo Iglesias, Echenique ha assenyalat que, si es produeixen càrregues policials a Catalunya, Sánchez serà "responsable".

"L'ultima vegada que Pedro Sanchez va recolzar les actuacions de l'Estat vam acabar amb més de 800 ferits de la població civil a Catalunya [en referència a l'1-O]. Cadascú és amo dels seus silencis i esclau de les seves paraules, així que el PSOE veurà a qui recolza en cada moment i si està disposat recolzar el PP en tot el que faci, que potser es pot assemblar al que va fer l'1 d'octubre contra la població", en la seva opinió.

"Sanchez haurà de tornar a fer-se càrrec d'haver sigut el líder d'una força política que recolza un govern que no dubta a usar la força i la violència contra la població civil i pacífica a Catalunya", ha insistit.

Notícies relacionades

Més dur encara, el dirigent de Podem situa el PSOE a prop del "bloc d'ultradreta" que formarien -segons la seva opinió- PP, Ciutadans, Vox i la Falange.

"Un pot estar en contra o a favor de la independència de Catalunya, però en una societat democràtica, moderna i europea, un ha de deplorar que s'utilitzi la força contra gent indefensa que només anava a dipositar una papereta en una urna", ha reiterat, abans de tancar la qüestió afirmant que "cada dia és més evident" que un referèndum pactat és l'"única manera de garantir la unitat d'Espanya".