Puigdemont: "Farem el que hem vingut a fer"

El dirigent insisteix que aplicarà la llei del referèndum i declararà la independència

cmontanyes40414255 puigdemont171004205519

cmontanyes40414255 puigdemont171004205519 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, revela aquest diumenge a la nit al programa "30 minuts" de TV-3 que no té contactes amb el Govern espanyol i assegura que la declaració d'independència està prevista a la llei del referèndum i que, consegüentment, aplicarà la llei.

En el mateix programa, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, aposta per buscar una solució a l'actual situació, amb cessions per part de les dues parts. 

Frase no inclosa al reportatge

TV-3 va emetre un avanç del reportatge en què el president sí que parlava d'aquesta declaració: "La declaració d'independència està prevista a la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Per tant, aplicarem allò que preveu la llei" -aquesta frase no apareix al reportatge final-.

Notícies relacionades

Puigdemont afirma que no hi ha contactes amb el Govern espanyol "perquè ells eviten parlar del tema". "Estan disposats a parlar si no parlem d'això", afirma el president, que continua: "¿Però de què es pensen que hem de parlar? La gent no es mou i planta cara a la violència policial per una reforma del sistema de finançament. Siguem tots honestos. Hem de parlar de Catalunya i no en vol parlar". 

El dirigent també es mostra determinat a declarar la independència de Catalunya. "La declaració d'independència -nosaltres no en diem declaració unilateral d'independència- està prevista a la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Aplicarem el que diu la llei", afirma.