Carta de Zoido als policies que van actuar l'1-O: "Feu la vostra feina amb qualitat i carinyo"

El ministre d'Interior promet als agents que tots els que atemptin contra la seva dignitat "ho pagaran"

zentauroepp40409802 this handout picture released by the spanish interior minist171004135531

zentauroepp40409802 this handout picture released by the spanish interior minist171004135531 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha enviat una carta a tots els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que aquests dies són a Catalunya. Escrita en segona persona del singular, la missiva pretén dirigir-se individualment a cada funcionari per fer-li saber que no està sol perquè compta amb "el suport" de tot el país.

Zoido també recorda als agents que són "respectats i admirats" perquè no són a Catalunya únicament per fer la seva feina, que fan "amb qualitat i amb carinyo", sinó també defensant "tot allò en què creiem".

El ministre es refereix tant als agents desplaçats a Catalunya des d'altres punts d'Espanya com als 6.000 funcionaris que resideixen habitualment aquí, en una terra "que els va acollir" però en què últimament s'han vist envoltats per "un ambient hostil".

Notícies relacionades

Resulta també significatiu el següent paràgraf: "No estàs sol perquè el Govern d'Espanya i els teus comandaments tenim la ferma i fèrria voluntat d'impedir que pateixis insults, amenaces, agressions o assetjament provocats per l'odi inoculat pels que han perdut la raó en una perillosa deriva. Perquè actuarem amb tota la celeritat i contundència que ens permeti la llei perquè qui et menyspreï o atempti contra la teva dignitat ho pagui". 

La carta acaba amb aquesta frase: "No estàs sol perquè ets un dels nostres i perquè els espanyols avui som un policia i un guàrdia civil més".