EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Artur Mas, el 2015: "Els bancs no se n'aniran de Catalunya"

L'expresident de la Generalitat va augurar, en la campanya del 27-S, que cap entitat financera se n'aniria pel procés

Artur Mas, durant la seva intervenció en un míting de JxSí, el setembre del 2015 a l’Hospitalet de Llobregat, durant la campanya del 27-S.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

CaixaBank ha acordat aquest divendres traslladar la seva seu social a ValènciaValència. La decisió final, fruit de la inestabilitat davant la possibilitat d'una declaració unilateral d'independència a Catalunya, s'ha pres l'endemà que el Banc Sabadell aprovés marzar a AlacantBanc SabadellAlacant. Dues conseqüències clau del procés que deixen en evidència ara unes paraules que Artur Mas va pronunciar el 2015, en plena campanya del 27-S. L'ara expresident de la Generalitat va llançar aquest vaticini sobre els bancs i la seva permanència o no a Catalunya si l'independentisme aconseguia el seu somni: "És clar que no se n'aniran. Es quedaran". Fins i tot va arribar a afirmar que es "barallarien" per quedar-se.

"Tanta por, tanta por, tanta por...", va apuntar a manera d'introducció de les seves previsions en un míting a l'Hospitalet de Llobregat, el 19 de setembre del 2015. "¿Penseu que marxaran d'aquí? És clar que no se n'aniran. És clar que es quedaran", va presagiar en aquell acte de campanya de les eleccions catalanes en què va fer una crida al "combat" contra els poders de l'Estat. "Carme, tranquil·la, no marxarà cap, perquè Catalunya representa el 20% del mercat espanyol", va dir dirigint-se a la presidenta del Parlament.

Forcadell i Romeva

Notícies relacionades

En aquell míting, tant Carme Forcadell com l'actual conseller d'Exteriors, Raül Romeva, van arribar a reptar les entitats financeres a marxar: "Els bancs han dit que si Catalunya és independent se n'aniran; ¡que se'n vagin! els de les hipoteques abusives, les preferents i els desnonaments, que se'n vagin". "Bon vent, banca nova", va dir Romeva.

Compareixença d’Artur Mas el 2015 en què va presagiar que els bancs es barallarien per quedar-se a Catalunya. / periodico

Mas va reforçar el seu missatge per la mateixa època en una compareixença en què va demanar que no els tractessin de "tontos". "Els bancs es barallaran per estar a Catalunya", va augurar.