EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Marxes a favor i en contra de la Policia i la Guàrdia Civil a Sant Boi

A l'avinguda de Madrid de Barcelona una altra concentració mostra suport a la Benemèrita

Manifestació a Sant Boi per recolzar les forces de seguretat a la caserna de Santa Eulàlia. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Una concentració favorable a la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Sant Boi de Llobregat i una manifestació en contra han coincidit aquest dijous als voltants de la caserna militar, que s'està condicionant per si acaba allotjant els agents desplaçats a Catalunya per l'1-O.

Els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu al carrer de Claris de la localitat amb furgonetes antiavalots i tanques per mantenir les dues mobilitzacions amb una separació d'uns cent metres.

Manifestació silenciosa a Sant Boi per rebutjar l’allotjament de la Policia Nacional a la caserna de Santa Eulàlia. / FERRAN NADEU

La manifestació de rebuig a la presència dels agents ha sortit de la plaça de l'Ajuntament, des d'on unes 300 persones han marxat en silenci fins a la caserna amb clavells a les mans. "La caserna és una vergonya per a tots, i més ara que l'han habilitat per acollir les forces d'ocupació. Els volem fora de la ciutat. Ells venen a fer la guerra", ha dit una portaveu.

Notícies relacionades

Alhora, grups favorables a la presència policial han convocat una concentració davant de la caserna, a la qual han anat també unes 300 persones amb banderes d'Espanya i cridant "A por ellos" i "Puigdemont, a prisión".

Concentració de suport a la Guàrdia Civil a l’avinguda de Madrid de Barcelona. / OLGA GRAU

Mentrestant, a Barcelona, a l'avinguda de Madrid, també hi ha hagut una concentració de suport a la Guàrdia Civil davant d'unes dependències del cos. Els participants, la majoria familiars de guàrdies civils, han exhibit banderes espanyoles i senyeres.