Junts pel Sí i la CUP demanen un ple el dilluns amb la DUI sobre la taula

La majoria independentista vol que Puigdemont comparegui en una sessió ordinària excepcional

zentauroepp40408394 reunion de la mesa del parlament con la junta de portaveus  171004115038

zentauroepp40408394 reunion de la mesa del parlament con la junta de portaveus 171004115038 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

A la reunió de la Junta de Portaveus que ha tingut lloc aquest dimecres a les 11.00 hores al Parlament, els grups de la majoria independentista -Junts pel Sí i la CUP- han anunciat que sol·licitaran la celebració d'un ple "ordinari excepcional" dilluns que ve, 9 d'octubre, en què compareixerà el president, Carles Puigdemont, per analitzar el referèndum de l'1 d'octubre. La declaració unilateral d'independència està sobre la taula.

La petició encara no és ferma perquè la majoria independentista ha de presentar la proposta per escrit, i per tant la Junta de Portaveus es tornarà a reunir aquest mateix matí a la Cambra catalana.

No inclou votació, de moment

Notícies relacionades

La petició no inclou de moment cap votació. Els grups de l'oposició han advertit que si s'invoca l'article 160 del reglament del Parlament, només es tractaria d'una compareixença del president. Però això no exclou la possibilitat que es pugui invocar l'article 81.3 del reglament per a un canvi de l'ordre del dia que inclogués una votació.

Tot plegat encara són hipòtesis a l'espera que es registri formalment la petició del ple per dilluns que ve amb la compareixença del president Puigdemont, que aquest dimecres a les 21.00 hores farà una declaració institucional.