L'Exèrcit envia proveïment a la policia desplaçada a Catalunya

Els efectius militars es retiraran a Saragossa després de l'entrega de lliteres, cuines i taquilles

La iniciativa parteix de Cospedal després de les protestes pel desallotjament dels guàrdies civils a Calella

L'Exèrcit envia proveïment a la policia desplaçada a Catalunya

J. J. Guillen (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El Ministeri de Defensa ha enviat diversos combois de l'exèrcit a Catalunya en una missió per proveir les forces i cossos de seguretat de l'Estat desplaçades arran de l'1-O. La informació ha sigut confirmada pel departament que dirigeix María Dolores de Cospedal. Es tracta de l'Agrupació de Suport Logístic 41 de l'Exèrcit de Terra ubicada a Saragossa, que va sortir dimarts a la nit cap al destacament de suport logístic de Sant Boi de Llobregat (Baix llobregat).  

El material enviat està compost per lliteres, cuines, dutxes i taquilles, per si, arribat el moment, els agents desplaçats haguessin d'utilitzar la instal·lació militar de Sant Boi. El ministeri ha confirmat a aquest diari que després de deixar el material al destacament, els militars tornaran a la seva base a Saragossa. No es tracta de cap trasllat de tropa ni de material militar.

Iniciativa de Defensa

La iniciativa del trasllat parteix de Cospedal (no ha sigut sol·licitat pel Ministeri de l'Interior) davant la incògnita de quant temps més continuaran els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a Catalunya. En tot cas, insisteixen que la decisió de permanència o retirada de les forces de seguretat depèn exclusivament del departament que encapçala Juan Ignacio Zoido.

Notícies relacionades

La iniciativa sorgeix després que desenes d'agents de la Guàrdia Civil fossin desallotjats d'un hotel a Calella després de ser increpats pels veïns i en un ambient de protesta per les condicions en què els efectius es troben als vaixells enviats per Interior. 

Fonts de Defensa recorden que cap unitat militar està en prealerta.