debat sobiranista

L'alcaldessa socialista de l'Hospitalet atura una càrrega policial en un institut

"Deixeu tranquils els veïns", reclama Núria Marín

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, a la policia a l’IES Can Vilumara: Aneu-vos-en. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Carles Cols / Barcelona

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i adjunta a la primera secretaria del PSC, Núria Marín, ha anat a l'Institut d'Educació Secundària Vilumara de la ciutat mentre la Policia Nacional estava actuant per impedir el referèndum, i ha demanat al cap de l'operatiu que cessessin les càrregues i que marxessin de la ciutat.

Segons fonts municipals, Marín ha contactat amb el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, al rebre notícies que desenes de furgonetes de la Policia Nacional havien entrat a la ciutat, i ha traslladat al delegat la demanda que no realitzessin cap actuació ja que la jornada s'estava desenvolupant amb normalitat a l'Hospitalet.

Posteriorment, al conèixer que la Policia Nacional havia entrat a l'IES Vilumara, Marín s'ha desplaçat fins a aquest institut amb el fi de fer marxa enrere l'operació policial.

"A l'arribar hi havia una quinzena de furgonetes, he demanat parlar amb el cap de l'operatiu i li he dit que marxessin de la ciutat i que no hi havia motiu per justificar aquella acció", ha explicat Marín.

Els agents de policia han marxat i l'alcaldessa ha entrat a l'institut per comprovar els efectes de la càrrega policial.

"He observat com s'havia entrat  l'institut trencant vidres i pegant a molta gent, una cosa totalment innecessària i molt lamentable, hi ha hagut ferits i gent amb atacs d'ansietat, per la qual cosa hem activat els dispositius d'emergència", ha relatat Marín.

CRITS DE "TRAÏDORA"

Notícies relacionades

Marín ha sigut escridassada a l'entrar i al sortir de l'institut per part de les persones concentrades a les portes del centre amb crits de "traïdora" per la seva negativa a cedir locals municipals per al referèndum.

"Jo no soc independentista, però com a alcaldessa he de vetllar perquè la convivència a la meva ciutat segueixi sent la millor possible dintre d'aquesta bogeria que estem vivint i lamento profundament el que ha passat i lamento que les forces de seguretat no hagin sigut proporcionals ni hagin estat a l'altura", ha remarcat Marín.