Nombroses hipòtesis

L'enigma de les urnes

Una de les preguntes sense resoldre és on estaven guardades

zentauroepp40364598 deip cervantes  sergio lainz171001062626

zentauroepp40364598 deip cervantes sergio lainz171001062626

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

¿D'on han sortit les urnes? Aquesta és una de les preguntes del dia. Les hipòtesis han sigut nombroses i imaginatives, des que ja eren als col·legis o centres preparats per acollir el referèndum, cosa que avui s'ha desmentit al veure's com han anat arribant, que més de 2.000 persones en tenien una a casa seva amb la missió de portar-la al lloc assignat. Aquesta última opció ha anat guanyant pes. Altres rumors les han situat a Andorra, al sud de França, i més a prop, a la Zona Franca de Barcelona. També ha corregut que les urnes s'han guardat desmuntades, uns en guardaven els adhesius, altres les tapes... i que aquesta matinada grups de persones que les custodiaven han quedat per muntar-les.

El que és clar és que estan arribant als centres. Fins i tot camuflades com una comanda de pizza. Així ha sigut a l'Institut Maragall, de l'Eixample, on aquest diumenge davant l'expectació de nombrosos veïns amb ànsia de votar han arribat en cotxes particulars. Un grup de persones les ha entrat camuflades en l'equipament previ enmig d'un cordó de protecció dels congregats justificant que eren capses de pizzes, una vegada a dins, informa Óscar Hernández, han comunicat que eren urnes.

Notícies relacionades

En altres punts també arriben en cotxes particulars. A l'Escola Industrial també han sigut protegides pels ciutadans. Allà, des de poc després de les set la gent ha començat a dir que les urnes estaven a punt d'arribar i centenars de persones s'han preparat a la porta per rebre-les. Abans de les 8.00 s'ha format un enorme passadís i ha arribat un cotxe i entre diversos les han transportat corrent. La gent volia aplaudir però han demanat silenci, informa Patricia Castán.   

No totes arriben al seu destí, la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet ha interceptat aquesta matinada un vehicle que feia maniobres sospitoses i ha trobat al seu interior diverses urnes, que, segons fonts municipals, "han hagut de requisar". Segons fonts municipals, una patrulla de la policia local ha vist, cap a les 5.45 hores, un vehicle que feia unes maniobres sospitoses i l'han parat pensant que es tractava d'un conductor que no anava en bones condicions per conduir. Una vegada parat, han vist que el vehicle transportava urnes. Conduïa la responsable d'Òmnium Cultural de l'Hospitalet, Rut Baqués.