La Generalitat demana la dimissió de Millo i reclama a la comunitat internacional que actuï

Turull sosté que el 73% de les meses estan obertes i anima a seguir anant a votar

Denuncia "violència d'Estat" i que les forces de l'Estat han incomplert els seus compromisos

abertran40226689 barcelona   22 09 2017    pol tica     el portavoz del gover170922123819

abertran40226689 barcelona 22 09 2017 pol tica el portavoz del gover170922123819 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / BARCELONA

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha exigit la dimissió del delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, a qui acusa de ser directament responsable de la "violència d'Estat" exercida pels cossos i les forces de Seguretat de l'Estat en la seva actuació contra el referèndum. Turull ha demanat a la UE que intervingui, i ha animat els ciutadans a seguir votant i s'ha felicitat perquè el 73% de les meses electorals estiguin constituïdes.

Turull ha acusat Millo de ser "responsable directe d'una repressió, violència d'Estat, que la gent només recorda de l'època del franquisme, no és que en sigui còmplice sinó responsable; exigim la immediata dimissió, i a més pel vocabulari que ha utilitzat, de maltractador".

Apel·lació a la comunitat internacional

Turull ha reclamat "a la comunitat internacional que miri amb atenció la conculcació i violació de drets fonamentals que estem patint a Catalunya, no és un problema intern d'Espanya sinó de la UE i som ciutadans europeus".

Seguir votant

Notícies relacionades

El portaveu, malgrat la repressió policial, ha animat els ciutadans a seguir anant a votar: "Demanem a tothom, malgrat que vegin imatges que no es veien des de fa molt temps, que vagin als col·legis a defensar el seu dret fonamental. "Rendir-se davant la violència d'Estat mai val la pena", ha afegit Turull al final de la seva intervenció.

Amb tot, Turull ha fet una apel·lació a la serenitat i ha anunciat que els problemes d'accés al sistema informàtic per a l'aplicació del cens universal s'estan solucionant: "Demanem serenitat i paciència perquè, a part de tot el que hem estat dient, els bloquejos informàtics són constants. Els membres de les meses tenen un telèfon per contactar amb assistència tècnica, els demanem que contactin amb ells, que tinguin paciència i que, com hem dit, davant cada problema, una solució. Fem una apel·lació a la serenitat, al pacifisme, i a la paciència perquè tot el món està veient que fàcil no ens ho posen".