ponts de diàleg

Guindos veu possible un concert econòmic com el basc per a Catalunya

El ministre d'Economia considera imprescindible un pacte previ per reformar la Constitució

jjubierre40182561 guindos170919120301

jjubierre40182561 guindos170919120301 / Tania Tapia

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'EconomiaLuis de Guindos, ha reconegut que seria possible pactar un concert econòmic per a Catalunya com el d'Euskadi i Navarra, si s'acorden els canvis necessaris a la Constitució. En declaracions a 'Els matins' de TV3, Guindos ha explicat que el pacte fiscal és actualment difícil però que amb les modificacions pertinents es podria negociar.

"Una altra qüestió és que la Constitució es pugui modificar en el futur, però això té els seus camins i, evidentment, si es modifica es podria fer. No hi ha res que estigui absolutament escrit en pedra. El que sí que hi ha són regles", ha dit. 

Notícies relacionades

El ministre ha advertit que el Govern espanyol pot donar resposta a gairebé totes les demandes menys a la del referèndum. "La comunitat de Catalunya té un nivell d'autonomia que no té cap regió a Europa", ha recordat. Al seu parer, el Govern de Carles Puigdemont està "dividint els catalans". "El Govern espanyol vol diàleg i trobar solucions", ha remarcat, i ha afegit que "la independència seria dolentíssima per a Catalunya i molt dolenta per a Espanya."

De Guindos ja va afirmar recentment en una entrevista amb el diari britànic 'Financial Times' que si la Generalitat fa marxa enrere en els plans independentistes l'Executiu de Mariano Rajoy estaria en disposició de parlar de qualsevol reforma, inclòs el model de finançament. "Si els plans per a la independència es retiren, podem parlar. Catalunya ja té una gran autonomia, però podríem parlar sobre la reforma del sistema de finançament i altres assumptes", va dir llavors.