MULTES PEL 9-N

Rivera aconsella a Mas que per pagar la fiança demani ajuda a Pujol, que n'hi pot donar "feixos"

El líder de Ciutadans recorda que Rajoy va consentir el 9-N i les seves despeses

Rivera aconsella a Mas que per pagar la fiança demani ajuda a Pujol, que n'hi pot donar "feixos"

Mariscal (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha suggerit a l'expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas que si vol ajuda per pagar la fiança de més de cinc milions d'eurosfiança  que li ha imposat el Tribunal de Comptes per les despeses de la consulta sobre la independència del 9 de novembre del 2014, n'hi demani al seu "padrí" i predecessor en el càrrec, Jordi Pujol.

"Mas ha fet un Lola Flores i ha demanat dineret", ha declarat Rivera en una reunió del seu grup parlamentari al Congrés, recordant el moment en què la folklòrica, després de ser condemnada amb el seu marit a finals dels anys 80 a pagar a Hisenda una multa de 28 milions de pessetes, va dir a televisió que si cada espanyol aportés una pesseta, podria saldar el seu deute.

El líder de la formació taronja s'ha referit així a la crida que ha fet aquest dimarts Artur Mas, que ha demanat als catalans que facin aportacions a la "caixa de solidaritat" per pagar la seva fiança i les que el Tribunal de Comptes reclama també a l'exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega i als exconsellers Francesc Homs i Irene Rigau.

Rivera ha proposat a Mas recórrer "al seu padrí", l'expresident català Jordi Pujol. "Estic convençut que li pot donar uns quants feixos de bitllets i li arregla la multa", ha manifestat.

Rajoy va consentir les despeses del 9-N 

Notícies relacionades

A més, ha indicat que si ara el Tribunal de Comptes està exigint als exdirigents catalans que paguin aquestes fiances és perquè el Govern i la Fiscalia "no van fer res" per impedir la celebració de la consulta del 9-N malgrat que havia sigut suspesa pel Tribunal Constitucional.

"Van permetre el recompte (dels vots), anuncis a la televisió, una campanya, van permetre obrir milers de col·legis públics", ha afirmat. El president del Govern, Mariano Rajoy, "va consentir tot això", igual que el llavors fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, i "es van gastar els nostres diners", ha afegit.