MISSIVA A RAC-1

Albert Pla: "No sabia que estaven tan desesperats per haver de recórrer a mi"

El cantautor explica que la irònica carta sobre el referèndum d'independència de Catalunya era una aposta amb uns amics

plepla

plepla

2
Es llegeix en minuts

Albert Pla ha aclarit com i per què va escriure la carta sobre la situació política que viu Catalunya abans del referèndum de l'1 d'octubre. El cantautor català ho ha detallat en un breu comentari a 'El món a RAC 1'. La missiva en qüestió es va poder sentir en aquest programa dijous passat, però dilluns es va fer viral a la xarxa després que diversos mitjans no van aconseguir desxifrar la ironia i la sàtira amb què Pla va escriure la carta. El cantant explica -com ja va deixar entreveure en un tuit aquest dilluns- que tot es tractava d'una aposta amb uns amics: "Jo és que havia apostat 50 euros amb uns amics que per fi un mitjà de comunicació espanyol em publicaria una columna d’opinió". I segueix: "I, és clar, m’ho vaig posar fàcil: només havia d’escriure un article mal redactat i que estigués ple de mentides i de tonteries. I ja està. Hop! Xupat! A positivar". 

El cantant demana "que em perdonin" i reconeix que el va sorprendre la repercussió: "¡És que jo no sabia que estaven tan desesperats per haver de recórrer a Albert Pla!". El singular artista català acaba el comentari sobre la seva carta així: "¿A qui se li ocorre? Són uns avariciosos, ho volen tot. ¿És que no en tenen prou amb Serrat?".

A continuació, el comentari complet sobre la carta:

"Ai, que em perdonin, eh? Jo és que havia apostat 50 euros amb uns amics que per fi un mitjà de comunicació espanyol em publicaria una columna d’opinió i, esclar, m’ho vaig posar fàcil: només havia d’escriure un article mal redactat i que estigués ple de mentides i de tonteries. I ja està. Hop! Xupat! A positivar.

En fi, que em perdonin. És que jo no sabia que estaven tan desesperats per per haver de recórrer a l’Albert Pla! A mi, que no em vol ningú! Que ni dels de la CUP es fien de mi. Vamos, que em van fotre fora hasta de la CNT! A qui se li ocorre? Són uns avariciosos, ho volen tot. És que no tenen prou amb el Serrat?". 

Nou comentari de Pla sobre l'1-O

Aquest dimarts el programa 'El món a RAC 1' ha emès un nou comentari de Pla sobre el referèndum. En aquest, el cantautor explica, amb el to que el caracteritza, com preveu que aniran els pròxims dies.

Aquesta és la transcripció del nou comentari:

"El dia 1 es fa el referèndum. El 2 es proclama la independència de Catalunya. El 3: Catalunya declara la guerra a Andorra. El 4: Catalunya es rendeix i passa a ser automàticament un paradís fiscal, com Andorra. El 5: secret bancari, silenci informatiu, èxit assegurat. 

Notícies relacionades

Ho repeteixo més a poc a poc.

El dia 1 fan el referèndum. El 2 es proclama la independència de Catalunya. El 3 Catalunya declara la guerra a Andorra. El 4 Catalunya es rendeix i passa a ser automàticament un paradís fiscal, com Andorra. El 5 secret bancari, silenci informatiu, èxit assegurat".