COMANDAMENT ÚNIC

Mossos, Guàrdia Civil i Policia fan avui la primera reunió de seguretat pel referèndum

El coronel Pérez de los Cobos dirigirà la reunió, fixada a les 18 hores en un lloc encara per concretar

Mossos, Guàrdia Civil i Policia es reuneixen aquesta tarda per evitar l1-O / FERRAN SENDRA / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Agències / Barcelona

Els comandaments dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia es reuniran aquest dilluns a la tarda a Barcelona després que el director de Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d'Estat de Seguretat, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, assumís per mandat del fiscal la coordinació dels tres cossos en les actuacions vinculades al referèndum de l'1 d'octubre.

Està previst que la reunió tingui lloc a les 18 hores, tot i que encara no s'ha fet públic el lloc. Segons han explicat a Europa Press fonts coneixedores, podria ser a la Conselleria d'Interior de la Generalitat o a la Delegació del Govern a Catalunya.

Per dimarts està prevista una altra reunió dels comandaments policials; aquesta vegada, com dissabte, serà a la Fiscalia Superior de Catalunya, que va ser qui va instar el Ministeri de l'Interior a coordinar els treballs de les forces i cossos de seguretat.

Informe de la Generalitat

S'espera que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, entregui en la reunió de dimarts un informe dels serveis jurídics de la Generalitat sobre la decisió de la fiscalia que el ministeri coordini els cossos i forces de seguretat davant l'1-O.

Notícies relacionades

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, va rebutjar la "ingerència" estatal en els Mossos dissabte, després de la reunió en què el fiscal en cap de Catalunya, José María Romero de Tejada, va comunicar la seva decisió als comandaments policials de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana.

Posteriorment, Trapero va enviar una nota interna als seus agents en què va matisar les paraules del conseller i, encara que va explicar que va fer saber al fiscal que "no comparteix" la tutela del Govern central, va assegurar que "seguiran complint les ordres".