en un jutjat de Barcelona

Oficials de la Guàrdia Civil denuncien Mònica Terribas

Consideren que 'El matí' de Catalunya Ràdio ha afavorit "actuacions contra l'ordre públic"

El Col·legi de Periodistes recolza la periodista i el CAC obre una investigació d'ofici

zentauroepp39839842 barcelona 28 08 2017 terribas entrevista a trapero foto cata170828094808

zentauroepp39839842 barcelona 28 08 2017 terribas entrevista a trapero foto cata170828094808

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil va denunciar la periodista Mònica Terribas, directora del programa El Matí de Catalunya Ràdio, per sol·licitar als oients divendres passat que transmetessin els moviments dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat (FCSE), «afavorint així implícitament actuacions contra l’ordre públic». En el seu comunicat, aquesta associació va informar que havia presentat una denúncia als jutjats de Barcelona al considerar que aquestes actuacions podrien suposar «un indici directe de participació en una conducta dolosa establerta en l’article 559 del Codi Penal».

La presidenta del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet va mostrar el seu suport i el del col·legi a Terribas, mentre que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) obrirà una investigació d’ofici.

Notícies relacionades

La Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil va argumentar que «actuacions com la realitzada pel programa El Matí de Catalunya Ràdio demanant als oients que informin dels moviments de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional són d’una irresponsabilitat alarmant, ja que posen en risc tant la seguretat dels operatius com la de la resta de ciutadans». L’associació demana a la justícia que actuï enfront de la difusió d’«informacions sensibles que puguin posar en risc les forces de seguretat de l’Estat, especialment en un context de nivell 4 d’alerta antiterrorista».

El Col·legi, amb Terribas

Davant d’aquesta denúncia, Neus Bonet va escriure un tuit en què expressava el seu suport personal a Terribas «i el del teu col·legi». Per una altra part, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va decidir analitzar d’ofici la crida que va fer Terribas als oients perquè informessin dels moviments de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Dues de les conselleres del CAC, Eva Parera (exsenadora d’Unió) i Carme Figueras (exdiputada del PSC), van reclamar també que s’analitzés la crida de Terribas per considerar que vulnera el llibre d’estil dels mitjans públics i «posa en perill qualsevol tipus d’actuació policial».