TENSIÓ PER L'1-O

L'homilia de Montserrat denuncia el "menyspreu" a Catalunya i les seves institucions

El monjo Sergi d'Assís considera que s'han vulnerat els drets de reunió i de llibertat d'expressió

zentauroepp40276330 homilia de montserrat aix  s ha expressat el monjo que presi170925105526

zentauroepp40276330 homilia de montserrat aix s ha expressat el monjo que presi170925105526

1
Es llegeix en minuts

El monjo de Montserrat Sergi d'Assís va denunciar aquest diumenge en l'homilia de la missa dominical a l'abadia la "repressió" que està patint Catalunya per la convocatòria del referèndum d'independència de l'1 d'octubre i el "menyspreu" del Govern a les institucions catalanes "i els ciutadans a qui representen" per aquesta qüestió.

El monjo va afirmar que "amb la que està caient aquests dies, no podem ni hem de mirar cap a una altra banda ni ens podem deixar arrossegar per la postveritat que tergiversa la realitat", en referència a la convocatòria política.

Al seu parer, a Catalunya "s'han amenaçat i en alguns casos vulnerat drets fonamentals", com el de reunió i la llibertat d'expressió, i n'és una prova, va dir, que "es prohibeix un dret tan senzill com ser consultats". "S'han menyspreat les institucions del nostre poble i menysprear-les significar menysprear els ciutadans a qui representen", va declarar.

"Hem de dir no a la repressió i sí a la llibertat i al respecte dels drets més fonamentals. I si algú té dubtes que agafi la declaració universal dels drets humans, per l'exemple l'article 19 sobre llibertat d'expressió", va afegir Sergi d'Assís.

Esperit pacífic

Notícies relacionades

El monjo va acabar la seva al·locució, que va ser molt aplaudida pels feligresos, dient: "Que Déu ens ajudi a saber afrontar aquests dies sempre amb esperit pacífic i també estar al lloc que ens correspon en aquest moment de la nostra història". 

En la seva homilia, Sergi d'Assís també va al·ludir al lema del bisbe Torras i Bages per reclamar que Catalunya "serà integradora o no serà".