debat sobiranista

Interior informa el Govern que envia més efectius a Catalunya per "mantenir l'ordre"

El ministre Zoido li explica al conseller Forn que "actuaran en cas que es mantingui el referèndum"

zentauroepp40071333 madrid 12 09 2017  pol tica   el ministro de interior  juan 170912112149

zentauroepp40071333 madrid 12 09 2017 pol tica el ministro de interior juan 170912112149

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha comunicat aquest divendres al seu homòleg català, el conseller Joaquim Forn, que el Govern espanyol ha decidit desplaçar a Catalunya unitats de reforç de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que tindran com a funcions la "vigilància de l'espai públic", el "manteniment de l'ordre" i actuar "en cas que es mantingués el referèndum il·legal" sobre la independència.

■ Referèndum a Catalunya: últimes notícies en directe

En la carta Zoido assenyala que a causa de les "mobilitzacions tumultuàries de suport al referèndum il·legal" unitats "actuaran en suport" dels Mossos per garantir l'ordre als carrers. "Tot plegat amb l'objectiu de donar compliment a la instrucció 2/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, remesa el 8 de setembre a la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra ordenant activar les actuacions necessàries per impedir la celebració del referèndum il·legal", precisa el text.

El Ministeri de l'Interior va donar setmanes enrere l'ordre de reforçar en 1.000 més el nombre d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, que han passat de 3.000 a 4.000. Com va avançar aquest diari el 12 de setembre, és un increment concentrat en les unitats d'antiavalots. Responia, segons van remarcar llavors fonts policials, només a una mesura amb caràcter preventiu, encara que clarament vinculada a la convocatòria del referèndum unilateral de l'1-O.

Notícies relacionades

Per allotjar aquests agents durant el temps que hagin d'estar a Catalunya, el departament que dirigeix Zoido ha llogat tres vaixells de grans dimensions, creuers de fet, que aquest dimecres van atracar als ports de Barcelona, dos, i Tarragona. Els tres vaixells sumen una capacitat per a unes 6.000 persones.

La més cèlebre de les tres embarcacions és el ferri 'Moby Dada', caracteritzat amb els personatges de 'Looney Tunes' Piolín, Silvestre i l'ànec Lucas, i que han provocat tota mena d'acudits a Twitter.