'HABEAS CORPUS' REBUTJATS

La Guàrdia Civil atribueix el delicte de sedició als detinguts

Els jutges legitimen de moment les detencions, al negar l''habeas corpus' a tres dels sis arrestats que l'han sol·licitat

En llibertat tres dels detinguts en l'operació contra el referèndum

abertran40210539 barcelona 20 09 2017 pol tica registro de la gu rdia civil e170921083006

abertran40210539 barcelona 20 09 2017 pol tica registro de la gu rdia civil e170921083006

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Barcelona

La Guàrdia Civil atribueix als detinguts en l'operació d'ahir contra l'organització del referèndum el delicte de sedició, a més dels de desobediència, prevaricació i malversació. Tant la malversació com la sedició impliquen penes de presó. En el primer cas, fins a vuit anys de presó, i en el segon, fins a 15 anys.

Durant la quarantena de registres que es van practicar, es van clonar ordinadors, es van requisar papers i als detinguts se'ls van incautar mòbils i dispositius informàtics.

Dels 14 arrestats, fins ara tres han sigut posats en llibertat. Es tracta de David Franco, cap de desenvolupament de l'àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions; Joan Ignasi Sànchez, assessor de la Conselleria de Governació, i David Palanques, de l'oficina tècnica de projectes del Departament de Treball i Afers Socials. Tots tres es van negar a declarar davant la Guàrdia Civil.

Notícies relacionades

Per una altra part, un jutge de Martorell ha denegat tres dels sis 'habeas corpus' (procediment pel qual qualsevol ciutadà pot comparèixer immediatament davant el jutge perquè aquest determini la legalitat de l'arrest) sol·licitats pels detinguts. Els altres tres 'habeas corpus' han sigut sol·licitats a Barcelona -entre ells els de Josep Maria Jové, secretari general de la Vicepresidència i de la Conselleria d'Economia i Hisenda, i el de Lluís Salvadó, secretari d'Hisenda-, però en aquest cas els jutges encara no s'han pronunciat.

Així, encara queden 11 persones detingudes, que estan repartides entre la caserna de la Guàrdia Civil de travessera de Gràcia, a Barcelona, i la de Sant Andreu de la Barca, a l'espera de passar a disposició judicial.