Rufián a Rajoy: "Tregui les seves mans brutes de les institucions catalanes"

El president defensa el registre a la Conselleria d'Economia "per garantir que es compleix la llei"

La intervenció de Rufián (ERC) al Congrés després de l’operació de la Guàrdia Civil contra la Generalitat. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El registre de la Guàrdia Civil a la Conselleria d’Economia ha provocat un agre enfrontament entre Mariano Rajoy i Gabriel Rufián durant la sessió de control d'aquest dimecres. El president del Govern central ha defensat l'actuació de les forces de seguretat i ha assenyalat que ell complirà amb la seva obligació “fins al final”, mentre que el portaveu parlamentari dels republicans ha dit “lacais” als membres de l'institut armat i a Rajoy li ha exigit “que tregui les seves mans brutes de les institucions catalanes”. Just després, els nou diputats d'ERC han abandonat l'hemicicle en protesta. També tenen pensat fer-ho els vuit del PDECat.

Notícies relacionades

“El Govern està fent el que ha de fer. Està complint amb la seva obligació. Ho farem fins al final”, ha assenyalat Rajoy. “És una decisió del jutge. És una operació judicial que es fa per garantir que es compleix la llei. Mentre vostès segueixin saltant-se la llei, pitjor per a tots”, ha afegit en relació amb el registre.

Rufián li havia dit just abans: “Li volia preguntar per la persecució a més de 700 alcaldes independentistes. Però és que avui tot ha canviat. Ens hem despertat amb la Guàrdia Civil davant les cases dels nostres amics. Vostè i els seus lacais en aquest moment estan detenint càrrecs electes catalans simplement per les seves idees. Li demano i li exigeixo que tregui les seves mans brutes de les institucions catalans. Li demano i li exigeixo que deixi de fer-ho amb nocturnitat i traïdoria. Sàpiga vostè i els seus lacais que per cadascun que detingui n'hi ha centenars que estan disposats a respectar la voluntat del poble de Catalunya, que és imparable. Això és una lluita pels drets civils de tots”.