L'ACCIÓ DE LES FORCES DE SEGURETAT

La Guàrdia Civil intervé a Sabadell més material electoral per al referèndum

Els agents s'han personat a la nau a primera hora del matí i han requisat dos palets amb 100.000 díptics

abertran40173325 una furgoneta amb material estacionada a l interior de l emp170918103817

abertran40173325 una furgoneta amb material estacionada a l interior de l emp170918103817 / Norma Vidal

1
Es llegeix en minuts
Albert Segura / Sabadell

La Guàrdia Civil ha incautat més de 100.000 díptics vinculats al referèndum a l'empresa Enquadernacions Rovira, situada al polígon industrial de la Zona Hermètica de Sabadell. Els agents s'han personat al lloc cap a les 7.00 hores, han identificat el gerent i s'han emportat el material en un petit camió.

Els agents han arribat a la nau amb una ordre judicial per accedir amb la voluntat de buscar material vinculat amb el referèndum. "Han requisat els díptics del referèndum amb què estàvem treballant, eren dues piles amb més de 100.000 unitats", ha assenyalat el gerent de la firma, David Rovira. Segons ell mateix ha explicat, es tracta de material de campanya amb el logotip de la Generalitat en què es podia veure la imatge de la primera campanya publicitària del referèndum, amb les vies bifurcant-se.

Els agents han buscat a l'interior de la planta i han demanat les planxes que s'haurien utilitzat per a la impressió, però no les tenen perquè es tracta d'una enquadernadora i no d'una impremta. Tot seguit, han identificat Rovira, han aixecat acta i la policia judicial s'ha emportat el material amb un camió de petites dimensions.

Notícies relacionades

Aquesta nova incautació se suma a la practicada aquest diumenge a Montcada i Reixac, on els agents van requisar més d'1,3 milions de cartells, díptics i fullets amb propaganda sobre la consulta sobiranista de l'1 d'octubre.

La intervenció de la Guàrdia Civil respon a l'ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar la consulta.