RESPOSTA DE L'ENTITAT SOBIRANISTA

L'ANC desafia la flscalía amb una enganxada de cartells

Sànchez agraeix a Iceta que defensi l'abstenció

zentauroepp40157790 barcelona  18 09 2017  manifestants anc encartellats fent pr170917202120

zentauroepp40157790 barcelona 18 09 2017 manifestants anc encartellats fent pr170917202120 / Robert Ramos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Desenes de manifestants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van desafiar ahir l’ordre de la fiscalia de no portar a terme actes de campanya ni tampoc de propaganda del referèndum, unes quantes hores després que la Guàrdia Civil confisqués més d’1,3 milions de cartells i fullets de l’1-O. Els manifestants van desfilar pel centre de Barcelona com si fossin cartells humans i enganxant també material a favor del sí en la consulta.

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, va criticar la persecució dels preparatius del referèndum i va assegurar a la fiscalia que el dia 1-O es votarà i que la campanya, iniciada la nit del 14 al 15 d’aquest mes, continuarà amb normalitat. «Per cada cartell que ens agafin, en posarem deu més en circulació», va asseverar desafiador.

Sànchez no va amagar que l’acció d’aquest diumenge perseguia «desafiar la fiscalia, que ha assumit unes funcions absolutament impròpies». «Ha pres als alcaldes d’aquest país la potestat i el comandament de la seva policia local» amb la finalitat de generar episodis de tensió entre els agents i la ciutadania, va afegir, i va fer una crida a sortir al carrer a fer actes de campanya perquè, segons va dir, això no constitueix cap delicte.

El dirigent sobiranista va explicar que mentre la seva entitat reparteix cartells del sí «altres reparteixen papers del no i altres, com el senyor Iceta, fan una crida a l’abstenció i també fan campanya», després que el primer secretari del PSC instés a no participar en l’1-O aquest mateix diumenge a la Festa de la Rosa de Gavà, en què va participar el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

Els militants de l’ANC van participar en una enganxada massiva de cartells, que es va completar amb la presència de cartells humans amb el lema sí que es van passejar pel centre de la capital catalana. Els manifetants van difondre missatges favorables a la independència amb crítiques a l’actual situació dels peatges, la pobresa energètica, la immigració, i les infraestructures, entre altres qüestions.

Notícies relacionades

L’acció de l’Assemblea arriba després que diversos cossos de policia hagin actuat a Catalunya per impedir actes relacionats amb l’1-O i hagin requisat o retirat material propagandístic vinculat amb el referèndum, la llei del qual va ser suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional (TC).

Les xarxes socials van difondre al llarg de la tarda de diumenge imatges d’altres concentracions sobiranistes que omplien de cartells ciutats com Vilafranca del Penedès, Tarragona o Girona, en l’acció col·lectiva impulsada per l’ANC.