debat sobiranista

La Guàrdia Civil notifica a publicacions privades la prohibició d'inserir anuncis del referèndum

Els agents es presenten a 'El Punt Avui', 'Nació Digital', 'Vilaweb', 'Racó Català' i 'El Nacional'

zentauroepp39990060 gra166  constant   tarragona   07 09 2017   agentes de la gu170908103249

zentauroepp39990060 gra166 constant tarragona 07 09 2017 agentes de la gu170908103249 / Jaume Sellart

2
Es llegeix en minuts
ACN / BARCELONA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) està notificant aquest divendres a diversos mitjans digitals privats l'ordre de no publicar els anuncis institucionals del referèndum, tal com han estat fent aquests dies. Concretament, dos agents de paisà de la Guàrdia Civil han entregat a 'El Punt Avui', 'Nació Digital', 'Vilaweb', 'Racó Català' i 'El Nacional' el requeriment en què se'ls adverteix que incorreran en responsabilitats penals en cas de difondre la campanya institucional de l'1 -O. Als periodistes que eren a la redacció de 'Nació Digital' els han demanat el DNI per identificar-los, segons ha informat aquest mitjà.

Des d'aquesta matinada, no obstant, la publicitat institucional ja no apareix en els mitjans perquè s'ha acabat el període contractat pel Govern. Tot i així, l'Executiu català té previst llançar aquest divendres un nou anunci, segons l'ACN. El Tribunal Constitucional, a través del TSJC, va enviar fa uns dies requeriments a TV-3 i Catalunya Ràdio demanant la retirada dels anuncis sobre el referèndum.

Notícies relacionades

Amb l'inici de la campanya electoral es difondrà un nou anunci institucional malgrat les advertències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A l'espai, s'explica que hi ha convocat un referèndum per a l'1 d'octubre, que els col·legis obriran de les 9 h a les 20 h i que es podrà votar tant amb el DNI com amb el carnet de conduir, igual que a les eleccions habituals. Així mateix, l'anunci dirà que la Generalitat informarà dels locals on es podrà votar.

Fins a aquesta mitjanit s'ha difós a través de diversos mitjans l'espot en què es veia la bifurcació d'unes vies de tren i es cridava a la participació amb el missatge "Ara més que mai el futur de Catalunya és a les teves mans". Precisament, dijous, el TSJC havia demanat al cap de la Unitat Policial Judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya que, amb la "màxima brevetat", digués quins mitjans de comunicació han inserit "publicitat o propaganda del referèndum". Una vegada verificat, s'ha procedit a fer el requeriment per deixar de publicitar el referèndum i ha advertit de les "eventuals responsabilitats en què puguin incórrer".