POLÈMICA MASCLISTA

Un regidor de La Laguna: "Jo, a follar amb treballadores que enxufo a l'ajuntament"

Zebenzuí González (PSOE) ho va publicar per WhatsApp i després s'ha disculpat

Les frases no s'han d'interpretar com a certes, assenyala el regidor

zebenzui

zebenzui

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP / Madrid

El regidor de Cementiris i Mercats de l'Ajuntament de La Laguna (Tenerife), Zebenzuí González, ha publicat per error diversos missatges masclistas procedents d'una conversa privada en un grup de Whatsapp del PSOE. El regidor s'ha disculpat després, ha qualificat els missatges de "broma de mal gust" i els ha circumscrit a l'àmbit d'una conversa privada.

Segons recull 'Canarias Ahora', els missatges es van fer en un xat que reuneix militants del partit a la zona nord-est de l'illa a començaments del mes d'agost, grup que va ser tancat per la direcció del partit al municipi al conèixer-se els fets. 

En els missatges, González presumeix que enxufa dones a l'ajuntament com a personal de confiança i que després hi manté relacions sexuals. "Jo a follar hehehe amb treballadores que poso jo i enxufo jo a l'ajuntament", recull el text. 

Quan González es va adonar del seu error es va acomiadar de la conversa amb un "perdó, m'he equivocat de grup".

Les disculpes

En el seu comunicat, el regidor precisa que les frases "estan absolutament tretes de context i no s'ajusten al sentit literal que transmeten", i també assenyala que no s'han d'interpretar com a certes. "Els que em coneixen saben que aquest tipus de comportaments o accions xoquen frontalment amb la meva manera de ser", diu.

Segons González, la conversa es produeix amb un amic amb qui té "bastanta confiança" i en clau d'humor, amb "expressions grolleres" que només s'han d'emmarcar en un context privat i no relacionat amb la seva funció pública.

Per això, demana disculpes a tots els ciutadans que se sentin ofesos perquè el to i el fons no han sigut correctes.

Suspès per Ferraz

Malgrat les disculpes, el PSOE l'ha suspès de militància, segons ha anunciat la vicesecretària general i 'número dos' del partit, Adriana Lastra.

Notícies relacionades

La mesura que se li ha aplicat a González és, de moment, una suspensió cautelar de militància, han explicat fonts socialistes. En compliment dels Estatuts del partit, el regidor disposa d'un termini per presentar al·legacions i, una vegada se l'hagi escoltat, l'Executiva Federal decidirà, en el seu cas, imposar-li una sanció definitiva, que podria acabar amb la seva expulsió del partit.

Fins que no finalitzi aquest procés, el regidor seguirà adscrit al Grup Socialista a l'Ajuntament de La Laguna, el portaveu del qual té la facultat d'expulsar-lo. En canvi, ningú el pot cessar com a regidor, perquè només ell pot renunciar a la seva acta.