HUMOR EN TEMPS TENSOS

L'abstencionista Mingo salta a la fama

L'independentisme fa mofa d'una pífia en una pancarta del PSC i els socialistes agraeixen que se'ls faci campanya

mingo

mingo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Una mica d'humor entre tanta tensió política no resolta sempre ve bé. I en aquest cas, s'ha d'agrair a un tal Mingo; bé, en realitat, al PSC de l'Hospitalet de Llobregat, que ha penjat una pancarta amb un error que els independentistes han aprofitat per fer broma. 'Votar sense garanties. 'Conmingo que no cuenten', diu el cartell. Així, 'conmingo', amb una ema entre la ena i la i. Tot un filó per als partidaris del referèndum unilateral que els socialistes han intentat capgirar.

Home sempre enganxat a Twitter, el diputat a les Corts per ERC Gabriel Rufián ha sigut un dels molts que s'han sumat a les mofes. El republicà n'ha tingut prou amb dues paraules de la pancarta, "pobre Mingo", acompanyades de la imatge, per aconseguir milers de retuits.

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, ha anat més enllà i ha fet menció directa al líder del PSC, Miquel Iceta. "D'acord, @miqueliceta, si el Mingo no pot, que voti la Minga! Per un sí o per un no!", li ha llançat.

Notícies relacionades

#Totssommingo, #conmingoempezótodo #ConMingoqueNoCuenten... Diferents etiquetes han corregut per les xarxes com la pólvora. Alguns es preguntaven si el Mingo és de l'Hospitalet o del sud de Tarragona, on acostuma a haver-hi més persones amb aquest nom. Altres se solidaritzaven amb el Mingo i fins i tot n'hi havia que, com el diputat podemista de Catalunya Sí que es Pot Joan Giner, donaven a entendre que mirarien de convèncer el personatge més popular del matí tuiter. "Haurem de parlar amb Mingo", escrivia.

El PSC ha intentat esquivar la conya girant la truita. "Moltes gràcies, Mingo, per ajudar-nos a fer difusió de la campanya. ¡Ets molt ben parit!", han tuitejat els socialistes catalans des del seu compte oficial. Més tard fins i tot han fet servir el Photoshop per retocar el lema i començar a afegir-hi altres noms. Per exemple: "La Reme tampoc votarà en el simulacre del referèndum sense garanties".