'CAS LEZO'

Així és el González marxant: de rolex a un penjoll venecià

L'expresident de Madrid "sol realitzar tasques d'intermediació i assessorament"

La UCO va sol·licitar al febrer investigar Subhastes Segre, de Lourdes Cavero, la seva dona

jgblanco24055520 gra266  madrid  29 10 2013   fotograf a facilitada por la co170419094406

jgblanco24055520 gra266 madrid 29 10 2013 fotograf a facilitada por la co170419094406 / Carlos Iglesias

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències / Madrid

La Unitat Central Operativa (UCO) de Policia Judicial de la Guàrdia Civil va sol·licitar el febrer de 2017 investigar Subhastes Segre, presidida per Lourdes Cavero, dona de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González, de qui diu que assessorava potencials clients de la societat i va licitar per determinats articles de luxe.

En un dels toms del sumari del 'cas Lezo', la Guàrdia Civil defensa la necessitat d'investigar aquesta societat i assenyala que al llarg de les indagacions s'ha posat de manifest que González "sol realitzar tasques d'intermediació i assessorament" als potencials clients de la societat.

La Guàrdia Civil exposa a l'escrit que l'expresident madrileny, presumpte líder de la trama, "va mostrar interès per rellotges de luxe de la marca Rolex i Breitling, així com per una altra sèrie d'objectes" de la casa de subhastes. A més, assegura que va realitzar "diferents licitacions resultant finalment adjudicatari d'una d'elles".

El document exposa que, en una trucada, l'expresident explica a la seva dona que està sortint de la casa de subhastes quan Cavero li pregunta si ha vist alguna cosa interessant. González respon que "no, tret d'un penjoll venecià que ja li ensenyarà".

El negoci de les guarderies

En aquesta mateixa trucada, Cavero li explica que està en una guarderia de Sanchinarro. I és que la Guàrdia Civil explica que la dona de González estava immersa en un negoci relacionat amb l'explotació de guarderies en associació amb Carmen Pilar Pazos. "Cavero entraria a formar-ne part per a l'explotació de dos serveis d'escola infantil, una d'elles a Madrid i una altra a Pozuelo de Alarcón", precisa.

Per això era necessària una "aportació inicial de 500.000 euros", fet pel qual la UCO apunta a la necessitat d'investigar "quin seria l'origen dels diners aportats pel matrimoni González segons els seus ingressos declarats".

De les investigacions, la Guàrdia Civil infereix que el matrimoni "actualment suporta alts costos derivats de la possible participació en el negoci d'escoles infantils, pagaments diversos per part del matrimoni, pagaments als seus advocats, pagament d'empleats de llar i secretàries que el matrimoni té a la seva disposició, pagaments de lloguer de l'oficina on treballen i l'elevat nivell de vida que ostenten".

Notícies relacionades

Al seu parer, aquestes circumstàncies "no guarden lògica amb la seva suposada delicada situació econòmica, que l'ha portat a articular una possible operativa de blanqueig de capitals a través del que sembla un préstec fictici entre familiars que compensaria amb diners B, existint una discordança entre els ingressos declarats amb els signes d'ostensió econòmica que projecten".

A més, la Guàrdia Civil assenyala que "les cases de subhastes poden ser instrumentalizades per al blanqueig de capitals", fet pel qual defensa que "resulta rellevant" seguir investigant per saber quins són els diferents clients de Subhastes Segre.