debat sobiranista

El secretari municipal dictamina que Colau no ha de cedir locals per al referèndum

Adverteix a l'alcaldessa que col·laborar amb la consulta pot tenir conseqüències penals

zentauroepp40058217 gra015  barcelona  11 09 2017   el presidente de la generali170911101635

zentauroepp40058217 gra015 barcelona 11 09 2017 el presidente de la generali170911101635 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts

El secretari de l'Ajuntament de Barcelona ha dictaminat aquest dijous que l'alcaldessa Ada Colau ha d'acatar la providència del Tribunal Constitucional i no ha de col·laborar en el referèndum de l'1-O cedint col·legis electorals perquè, en cas contrari, pot tenir conseqüències penals.

En un informe de 15 pàgines, al qual ha tingut accés Efe, el secretari general del consistori declina així que l'Ajuntament de la capital catalana pugui accedir a les peticions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de cedir locals per a la celebració del referèndum independentista, que ha sigut suspès pel Tribunal Constitucional.

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar divendres que havia suspès la cessió de locals municipals per al referèndum unilateral de l'1-O. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va exposar que, arran de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) de la llei del referèndum, el consistori havia frenat la recerca d'equipaments que havia iniciat després de la petició per escrit del president, Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Segons Pisarello, l'equip d'Ada Colau havia explorat ja la disponibilitat d'alguns locals públics, tasca que ha interromput després de la suspensió del TC. L'Ajuntament ha sol·licitat al Govern que li aclareixi per escrit com organitzarà l'1-O i què espera del consistori barceloní, guanyant una mica més de temps, ja que Puigdemont havia demanat als alcaldes que aclarissin abans de diumenge si cedien o no col·legis electorals.

Colau havia dit per activa i per passiva que estava disposada a facilitar la consulta sempre que no es posés en risc els funcionaris. Un requisit de difícil compliment en l'actual context i que ha tornat a reiterar a la carta que ha dirigit al president de la Generalitat. "Per aquest motiu, els sol·licito ens informi de quines són les actuacions que tenen previstes, donades les noves circumstàncies", l'emplaça.