debat sobiranista

Colau i Puigdemont arriben a un pacte per al referèndum

Colau i Puigdemont han arribat a un pacte per al referèndum. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau i Carles Puigdemont han arribat a un acord perquè l'1-O es pugui votar a Barcelona. L'alcaldessa de Barcelona ho ha anunciat a través del seu compte de Twitter, deixant clar que el pacte respecta les línies vermelles fixades pels comuns: no posar en risc la institució ni els funcionaris. El president ha aplaudit la seva decisió.

L'Ajuntament de Barcelona va anunciar divendres que havia suspès la cessió de locals municipals per al referèndum de l'1-O. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va exposar que, arran de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) de la llei del referèndum, el consistori havia frenat la recerca d'equipaments que havia iniciat arran de la petició per escrit del president, Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

Segons Pisarello, l'equip d' Ada Colau havia explorat ja la disponibilitat d'alguns locals públics, tasca que ha interromput després de la suspensió del TC. L'ajuntament ha sol·licitat a la Generalitat que li aclareixi per escrit com organitzarà l'1-O i què espera del consistori barceloní, guanyant una mica més de temps, ja que Puigdemont havia demanat als alcaldes que aclarissin abans de diumenge si cedien o no col·legis electorals.

Colau havia dit per activa i per passiva que estava disposada a facilitar la consulta sempre que no es posés en risc els funcionaris. Un requisit de difícil compliment en l'actual context i que ha tornat a reiterar en la carta que ha dirigit al president de la Generalitat. "Per aquest motiu, els sol·licito que ens informi de quines són les actuacions que tenen previstes, donades les noves circumstàncies", l'emplaça.