Segon dia de blindatge policial per l'alarma antiterrorista d'Europa

L'avís fa referència a 5 gihadistes disposats a atemptar al continent entre dimarts i dimecres

L'artefacte que va sembrar el pànic a la Sagrada Família estava compost per dos embolics de cables

zentauroepp40077982 barcelona 12 9 2017  alarma en la sagrada familia por furgon170912210645

zentauroepp40077982 barcelona 12 9 2017 alarma en la sagrada familia por furgon170912210645

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Antonio Baquero / Barcelona

L'alerta antiterrorista europea que ha obligat els Mossos d’Esquadra a redoblar la seguretat al·ludia a 5 gihadistes que podien estar en condicions d'atemptar en països del continent al llarg de dimarts i dimecres. Incloïa les identitats dels sospitosos i feia referència explícita a aquest marge de 48 hores de màxim risc. No aclaria per què l'interval de perill es concentrava en aquests dos dies ni tampoc anomenava a Barcelona.

Notícies relacionades

El blindatge de la policia catalana s'ha mantingut al llarg d'aquest dimecres. Novament les afectacions -encara que de menor intensitat- han tornat a donar-se a les vies que connecten el territori català amb la frontera francesa. També aquest dimecres s'han extremat les precaucions en els punts de més afluència turística, com la Sagrada Família o la Rambla. Avui, no obstant, no existia cap ingredient de preocupació extra, com el partit de la Champions entre F.C. Barcelona i Juventus que es va disputar ahir a la nit al Camp Nou.

En aquestes condicions, la furgoneta que va aparèixer ahir al costat de la Sagrada Família va sembrar el pànic. Va obligar a confinar veïns, tancar botigues i evacuar les estacions de metro de les línies 2 i 5. Fins que els TEDAX van descartar que el paquet trobat al vehicle fos un artefacte explosiu. Ho semblava, perquè eren dos embolics de cables, però no eren més que això.