REFERÈNDUM INDEPENDENTISTA

L'alcalde de Ponts (ERC) dimiteix el dia que havia de decidir sobre la cessió de locals per al referèndum

Fonts republicanes atribueixen la renúncia a motius personals, mentre que el PDCat considera que és per "motius estrictament polítics"

foto 735243o

foto 735243o

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

L'alcalde de Ponts (Noguera), Francesc Garcia, va presentar ahir dimarts la dimissió sense avís previ. La renúncia de Garcia, que va encapçalar la llista d'ERC a les municipals del 2015, respon a motius "que afecten la seva vida laboral i personal", segons ha informat en un comunicat la federació regional de Lleida i la secció local de Ponts d'ERC. No obstant, el PDECat atribueix la dimissió a qüestions "estrictament polítiques", ja que Garcia ha deixat el càrrec sense haver firmat el manifest dels alcaldes independentistes en suport al referèndum de l'1 d'octubre i sense haver respost a la carta del Govern sobre els locals electorals.

Es dona la circumstància que el govern municipal havia de decidir ahir mateix si l'ajuntament cediria espais per a la consulta.

Garcia serà rellevat al capdavant de l'alcaldia per la fins ara regidora Maria Alba Basomba, segons ha informat ERC. El PDECat ha reclamat a Basomba que "firmi el manifest a favor del referèndum de forma immediata i, si és possible, que ho faci al mateix ple" convocat per a aquest dimecres.

Del PSC a Esquerra

Notícies relacionades

L'alcalde dimitit va accedir al càrrec el 2012 després d'apartar mitjançant una moció de censura Maria Antònia Pubill, de CiU, que s'havia imposat en les eleccions municipals del 2011. Garcia havia concorregut a aquests comicis amb les sigles d'Independents per Ponts-PM, una marca blanca del PSC. El 2014, va renunciar a aquestes sigles i va passar a ser alcalde no adscrit. 

En les municipals següents, les del 2015, Garcia va encapçalar la llista d'ERC i va aconseguir sis regidors, pels cinc de CiU.