Sánchez recolza els alcaldes socialistes de Catalunya enfront de la pressió independentista

El líder del PSOE dona suport al Govern i diu que "no és el moment de sigles ni partits"

El secretari general accepta negociar amb el PP el finançament autonòmic

Pedro Sánchez

Pedro Sánchez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dissabte el seu suport als alcaldes socialistes de Catalunya enfront dels representants "importants" que els "assenyalen" perquè cedeixin espais per a un acte inconstitucional (el referèndum de l'1-O), en al·lusió al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

"Els diem als alcaldes i alcaldesses socialistes que estem molt orgullosos d'ells i d'elles", ha indicat Sánchez en un acte de partit a Badajoz en què està acompanyat pel secretari general del PSOE extremeny i president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara. Durant la seva intervenció, Sánchez ha remarcat l'orgull de tots els socialistes pels alcaldes que defensen la legalitat i la concòrdia i obren un "nou temps d'esperança" amb la seva "dignitat, fortalesa democràtica i conviccions".

Tancament de files

Segons ha remarcat el líder del PSOE, aquesta setmana ha quedat "clar" que al Parlament català no hi ha hagut un avanç cap a l'independentisme, sinó un retrocés "molt greu en democràcia".

Sánchez ha assenyalat que malgrat les "discrepàncies molt profundes" que manté amb el president del Govern, Mariano Rajoy, "també en la qüestió catalana", ha considerat que "aquest no és moment ni de sigles ni de partits polítics". "Aquest és un moment de defensar l'Estat de Dret, la democràcia, la Constitució Espanyola i la integritat territorial del nostre país, i aquí està el PSOE", ha reafirmat.

En la seva intervenció, Pedro Sánchez ha traslladat al conjunt de la societat espanyola en general, i a la catalana en particular, que "abans i després de l'1 d'octubre, Catalunya seguirà sent Espanya", i ha assenyalat que "gràcies a l'impuls del PSOE, estem a punt d'aconseguir el primer gran acord parlamentari per crear aquest espai de diàleg constructiu al Congrés dels Diputats, que resolgui d'una vegada per sempre la crisi política que es viu a Catalunya". 

Finançament autonòmic

Notícies relacionades

En relació amb la crida del president del Govern al PSOE per negociar els nous models de finançament autonòmic i local, Sánchez va dir que els socialistes estan "disposats a entrar en el debat sobre el finançament autonòmic" perquè això suposa parlar de la provisió de serveis públics essencials, que són la "política essencial" per als socialistes quan governen.

Sánchez va avançar que el PSOE defensarà que, en el nou sistema, a més de la "densitat", i la "dispersió" de la població, s'incorporin "dos elements transcendentals" per a regions com Extremadura per garantir la "solidaritat i la cohesió social":  l'"envelliment i la taxa de desocupació".