REACCIONS DELS PARTITS

Domènech qüestiona la legitimitat del PP per defensar la democràcia

Podem demana rebaixar la tensió i Rivera exigeix als morats que rectifiquin a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
I. Mármol / Madrid

Els líders d'Units Podem van mantenir un perfil baix davant el debat al Parlament d'aquest dimecres. Després d'escoltar la reacció del Govern, Govern,el cap d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va retreure al PP  la seva defensa de la democràcia quan l'immobilisme dels populars ha sigut un dels detonants del conflicte català. "El PP no té cap legitimitat per parlar de democràcia quan és part essencial en l'origen del que estem vivint", va condemnar des del seu compte a Twitter. 

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va opinar que ni la posició "absolutament immobilista" de l'Executiu, ni el referèndum de l'1-O són les solucions als problemes de Catalunya. Va fer una crida a "no afegir llenya al foc i acceptar que hi ha diferents opinions".

"Que rectifiquin"

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va demanar al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que "rectifiqui" i obligui els diputats de Catalunya Sí que es Pot  que se situïn al costat de l'oposició i no dels quen tracten de portar a terme un "cop a la democràcia". 

Notícies relacionades

Rivera va agrair al secretari general del Parlament i als funcionaris que estiguin intentant "impedir" que el president Carles Puigdemont, el seu vicepresident, Oriol Junqueras, i la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, pretenguin convertir aquesta institució en "la gestoria d'un cop a la democràcia al servei d'una minoria".

En aquest punt, va demanar al Govern central que estigui "al costat" dels serveis públics i recolzi la seva tasca perquè en aquests moments, va denunciar, estan sent els "garants" dels drets i llibertats dels ciutadans.