ATEMPTAT DE BARCELONA

C's demanarà a Zoido que expliqui si el Govern va conèixer l'avís de la CIA

El partit taronja no reclamarà una compareixença exclusiva sobre el tema

C's demanarà a Zoido que expliqui si el Govern va conèixer l'avís de la CIA

EFE

1
Es llegeix en minuts

Ciutadans ha precisat aquest dilluns que demanarà explicacions al ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, sobre si el Govern coneixia l'avís de la CIA sobre un possible atemptat a la Rambla que va publicar EL PERIÓDICO en la compareixença que el dirigent del PP té prevista al Congrés per informar sobre la situació a la frontera de Ceuta, el 14 de setembre. 

No serà per tant en una compareixença exclusiva sobre la gestió de les alarmes i la política antiterrorista, sinó en una sessió ja prevista i on es parlarà de molts altres altres temes, fet que permetrà que es dilueixin les explicacions del ministre. 

Notícies relacionades

El Govern va reclamar divendres passat a Ciutadans que demani la informació que consideri oportuna però en el si del pacte antiterrorista, que permet discreció i no interferir en la investigació posada en marxa per l'Audiència Nacional sobre l'atemptat i si aquest es podia haver evitat. Després d'aquesta petició, la formació d'Albert Rivera ha aclarit que no exigirà una sessió monogràfica sobre l'alerta de la CIA, que la Generalitat nega, sinó que preguntarà al ministre en la compareixença ja fixada.

"Volem que Zoido doni la cara perquè el Govern dirigeix els cossos policials i té l'obligació de coordinar l'acció antiterrorista. Ens ha d'explicar si coneixia aquestes alertes, si va advertir els Mossos i qui va prendre la decisió que aquesta informació era poc rellevant. Hi ha moltes preguntes sense resoldre", ha avisat aquest dilluns Rivera, que ha recordat a més que el seu partit ha demanat que s'ofereixin explicacions al Parlament.