El PSC abandonarà l'hemicicle quan es votin les lleis de ruptura

zentauroepp39842789 dilluns  28 agost 2017 14 20   lex recolons  imatge de mique170831192807

zentauroepp39842789 dilluns 28 agost 2017 14 20 lex recolons imatge de mique170831192807

1
Es llegeix en minuts

El líder del PSC, Miquel Iceta, va anunciar ahir que els diputats socialistes «abandonaran l’hemicicle» català quan es votin les lleis de ruptura en el pròxim ple, com es preveu que passi, ja que el seu partit es nega a participar en una votació que «liquida» Estatut i Constitució.

En una entrevista d’Efe, va avançar a més que, en cas que s’aprovin finalment les dues lleis de ruptura, el seu grup renunciarà a proposar cap candidat a l’eventual Sindicatura Electoral per al referèndum, com els va convidar la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira. «Que se n’oblidi», va avisar Iceta.

VULNERACIÓ DE DRETS / A menys d’una setmana perquè en el pròxim ple del Parlament JxSí i la CUP, invocant l’article 81.3 del reglament de la Cambra, es preveu que puguin aprovar les lleis de desconnexió sense necessitat de tramitar-les prèviament, Iceta va advertir que «arribat a l’extrem» que l’independentisme «vulneri els drets de l’oposició, se salti el reglament i forci les institucions», el PSC «no participarà en la votació i abandonarà l’hemicicle».

Notícies relacionades

«No participarem en una votació que liquida el sistema d’Estat de dret establert per la Constitució i l’Estatut. No hi participarem i ho farem de forma molt ostensible. No volem tenir res a veure amb un procés que liquida l’Estatut», va comentar en al·lusió a les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica.

En qualsevol cas, va recordar que abans que es pugui donar aquesta votació, el PSC intentarà que «el reglament es compleixi» i que «en cap cas es pugui produir l’aprovació d’unes lleis que atempten contra l’ordenament jurídic».