COMUNICAT

L'Associació de Mitjans d'Informació denuncia els atacs a EL PERIÓDICO

L'entitat que agrupa els editors de diaris reivindica la llibertat d'expressió davant les crítiques contra el treball periodístic sobre l'alerta de la CIA als Mossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI), hereva de l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols i que ara també inclou mitjans digitals, ha denunciat aquest divendres els "atacs" contra EL PERIÓDICO arran de la publicació de l'alerta de la CIA sobre un possible atemptat a la Rambla.

En un comunicat, l'AMI defensa la llibertat d'expressió "davant dels que qüestionen la feina dels periodistes i dels mitjans d'informació" i transmeten el seu "suport i solidaritat" al director d'EL PERIÓDICO, Enric Hernàndez, per les crítiques de què està sent objecte.

A continuació, el comunicat difós aquest divendres per l'AMI:

"L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) defensa la llibertat d'expressió davant dels que qüestionen la feina dels periodistes i dels mitjans d'informació en relació amb les informacions publicades sobre els atemptats del 17 d'agost a Catalunya.

L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) transmet amb aquest comunicat el seu suport a El Periódico de Catalunya després dels atacs soferts en els últims dies en relació amb  les informacions publicades per aquest mitjà respecte als atemptats que han tingut lloc a Catalunya. Així mateix, expressa el seu suport i solidaritat al director d'El Periódico, Enric Hernàndez, que ha sigut objecte de durs atacs per la seva feina i ha arribat fins i tot a rebre amenaces de mort.

Notícies relacionades

L'Associació de Mitjans d'Informació considera fonamental salvaguardar el dret dels ciutadans a conèixer la veritat a partir d'una feina periodística seriosa, ètica i responsable. L'AMI considera que les crítiques i pressions rebudes per qualsevol mitjà no són tolerables, vinguin d'on vinguin, ja que cap govern, institució o col·lectiu pot limitar el dret constitucional dels ciutadans a estar informats. L'AMI insisteix que els editors, igual com han fet sempre, seguiran denunciant qualsevol atac contra la llibertat d'expressió protegint amb això el dret dels ciutadans a estar informats i recorden que la llibertat d'informació està protegida per l'article 20 de la Constitució.

Així mateix, l'AMI recorda que els mitjans d'informació responen davant els seus lectors de la veracitat de les seves informacions amb la seva pròpia credibilitat i sempre davant els tribunals de la Justícia".