PACTE D'INVESTIDURA

El PP afirma que C's vol limitar mandats perquè té por de Rajoy com a candidat

Maillo insisteix a alertar Rivera que és necessari obrir el meló de la reforma de la Constitució

El dirigent adverteix que no afectarà el president perquè en cap cas tindrà efectes retroactius

undefined39430963 madrid 24 07 2017 rueda de prensa del coordinador general de170724145225

undefined39430963 madrid 24 07 2017 rueda de prensa del coordinador general de170724145225 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
P. M.

Nou xoc entre el PP Ciutadans, aquesta vegada per la intenció del partit taronja de presentar la setmana que ve una llei per limitar els mandats del president del Govern a vuit anys. Als populars no els convenç aquest límit que ja han introduït algunes comunitats autònomes però no és comú en democràcies parlamentàries sinó presidencialistes i creuen que, en tot cas, hauria de ser voluntari, com en el cas de José María Aznar, que va decidir fer un pas enrere sense que cap llei l'hi exigís després de vuit anys a l'Executiu.

Però Rajoy no dona pistes d'estar disposat a seguir els passos del seu mentor -amb qui ara està enfrontat-, i per això la reforma que Albert Rivera va anunciar en el ple extraordinari de dimecres per corrupció dol tant a les files populars. 

Aquest dijous el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha assegurat que en el "rerefons" del plantejament de C's hi ha la "por" que té que Rajoy repeteixi com a candidat. Així mateix, ha recordat que el canvi exigeix obrir el meló de la reforma constitucional i que, en tot cas, no tindrà caràcter retroactiu. 

El canvi està inclòs en el pacte d'investidura que van firmar els dos partits, però el PP sosté que no ho comparteix i per això no l'impulsarà. Ciutadans, per tant, anirà per lliure i intentarà obtenir el suport del PSOE i Podem a aquesta mesura. 

La formació taronja sosté que no s'ha de tocar la Constitució, i menys en ple desafiament independentista, sinó que serviria retocar la llei de Govern. 

Notícies relacionades

Aquest dijous, la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, ha retret al PP que defensi limitar mandats a Andalusia i no a nivell nacional: 

I ha recordat al PP el seu compromís: