Tardà, a Rajoy: "¿Creu que som imbècils?"

El diputat republicà assegura, al ple del Congrés, que Rajoy és "más chulo que un ocho"

El comentari de Joan Tardà durant la seva intervenció al Congrés. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El portaveu republicà al CongrésJoan Tardà, s'ha despatxat amb una bateria de retrets al president del GovernMariano Rajoy, durant la seva intervenció en el ple extraordinari que celebra aquest dimecres el Congrés per la 'trama Gürtel'.

Sense pèls a la llengua, Tardà ha asseverat que no el sorprèn que Rajoy no assumeixi les seves responsabilitats perquè "és 'más chulo que un ocho' i se n'anirà d'aquí i es fumarà un puro", i li ha dit a Rajoy: "¿Per què creu que volem fundar una república? Perquè estem farts de la corrupció, fins i tot al meu país. Per descomptat”, i ha prosseguit, davant la reacció aïrada de la bancada popular: "¿Què creuen, que som imbècils? ¿Què creuen, que per als nostres fills volem una Catalunya corrupta?", ha emfatitzat, cosa que ha provocat una nova lluita d'esbroncades i aplaudiments al ple.

Notícies relacionades

El diputat d'ERC ha vinculat llavors la seva intervenció amb el procés sobiranista i ha advertit als presents que l'1 d'octubre Catalunya optarà per la "valentia democràtica" mentre que per a Rajoy "quedarà la força bruta i corrupta". D'Espanya, ha afegit, "només es reben insults, prejudicis satànics, caricatures grolleres, apel·lacions a la violència i amenaces. Només li queda la força per imposar el poder", li ha dit a Rajoy.

Tardà ha acusat el president d'aferrar-se al poder "contra vent i marea" i s'ha preguntat què pot esperar-se d'una persona amb altes responsabilitats al PP que no va dimitir quan va saber que el seu extresorer tenia un compte bancari a Suïssa. Amb un "adeu corrupció, benvinguda república", ha finalitzat la seva intervenció.