Puigdemont lamenta que l'Estat no ofereixi la seva alternativa davant l'1-O

El president inaugura la delegació de la Generalitat als països nòrdics

Sosté que els Mossos demostren que estan preparats per assumir les seves responsabilitats

zentauroepp39798821 el president de la generalitat  carles puigdemont  atenent e170825172500

zentauroepp39798821 el president de la generalitat carles puigdemont atenent e170825172500 / Pol Sola

1
Es llegeix en minuts
ACN / Copenhaguen

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la inauguració de la nova delegació del Govern als països nòrdics, situada a Copenhaguen (Dinamarca), per criticar que l'Estat no hagi fet cap oferta en relació amb el referèndum unilateral de l'1-O.

En el seu discurs a l'acte institucional, Puigdemont ha retret a l'Estat que en la consulta no hi hagi més alternatives que "acceptar l''statu quo' amb una autonomia buida de contingut, o declarar la independència en el marc d'una Europa de sobiranies compartides". "El Govern s'ha negat contundentment a oferir cap altra" alternativa, s'ha queixat.

Puigdemont, per una altra banda, ha elogiat la tasca dels Mossos d'Esquadra després dels atemptats de Barcelona i Cambrils i ha establert una vinculació política: "La resposta dels Mossos a l'atac terrorista demostra que estem preparats per assumir responsabilitats".

Notícies relacionades

Davant unes 90 persones que han omplert l'edifici de la delegació, moltes catalans residents a Dinamarca, el president ha animat aquests catalans a participar en el referèndum perquè "els catalans residents a l'estranger també hi tindran el seu paper".

Puigdemont ha fet aquestes declaracions al costat del titular d'Exteriors del Govern, Raül Romeva, i en presència de representants de cinc ambaixades presents a Copenhaguen (Noruega, Txèquia, Eslovàquia, Eslovènia i Espanya), cap dels quals era ambaixador.