El Parlament reconeix el treball de tots els cossos de seguretat

Carme Forcadell ha llegit una declaració institucional i s'ha guardat un minut de silenci en record de les víctimes

cmontanyes39798068 parlament170825125907

cmontanyes39798068 parlament170825125907 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts

Breu, però intens, ple del Parlament per condemnar els atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. En només 10 minuts, la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, ha llegit la declaració institucional consensuada entre els diferents grups parlamentaris i ha fet una crida a guardar un minut de silenci, abans de donar per acabada la sessió. Abans de donar pas a l'emotiu homenatge, la presidenta, a través de la declaració, ha qualificat d'“excel·lent” el treball dels efectius d'urgències i la dels cossos de seguretat (sense precisar quins). “L'eficàcia policial ha permès neutralitzar ràpidament l'amenaça”, diu el text.

En la declaració , que ha agafat com a base la que ja es va fer pública hores després de la barbàrie de la Rambla, el Parlament s'ha felicitat de la “maduresa” de la societat catalana que ha sabut transitar per aquest camí dolorós del dol sense caure en temptacions de passar comptes amb els ciutadans de fe musulmana. “L'objectiu últim dels terroristes “és generar por i aniquilar valors com la llibertat i el respecte a la diferència”, i davant d'això només es pot “defensar la pluralitat des de la democràcia”.

Context global

Notícies relacionades

El text posa els atemptats de la setmana passada en el context del tauler global i recorda que són diverses les ciutats que han patit els estralls terroristes amb anterioritat “especialment sagnants en alguns països en conflicte i al tercer món”. Davant d'aquests fets, la Cambra catalana fa vots per desenvolupar els treballs de prevenció de l'extremisme violent, intentar amb afany acabar amb els conflictes armats i posar en valor els drets i les llibertats col·lectives.

Les mostres de solidaritat han sigut moltes i han sigut tant internes, de la societat catalana, “que ha tingut una resposta exemplar, com les que ha rebut el Parlament per part de persones i institucions de més enllà dels Pirineus.