Albiol acusa la Generalitat d'utilitzar els atemptats a favor del procés: "Ens cabreja"

El líder del PPC lloa la feina dels Mossos "més enllà d'algunes llacunes prèvies que semblen haver existit"

jgblanco39164147 garcia albiol bertran170704142918

jgblanco39164147 garcia albiol bertran170704142918

1
Es llegeix en minuts

El líder del PPCXavier García Albiol, ha acusat aquest divendres la Generalitat d'utilitzar els atemptats terroristes de la setmana passada a Barcelona i Cambrils a favor del procés sobiranista, fet que ha confessat que "el cabreja i l'indigna".

Albiol, en una entrevista a RNE, ha considerat que els Mossos d'Esquadra "han demostrat que estan a l'altura", i ha contraposat aquesta actitud amb la de l'Executiu de Carles Puigdemont. El dirigent conservador s'ha mostrat "preocupat" per "la utilització política que se li vol donar per part del Govern català i el seu entorn" a "aquesta bona feina més enllà d'algunes llacunes prèvies que semblen haver existit i que s'hauran d'aclarir".

Així, Albiol ha contraposat l'"exemple de responsabilitat" dels partits constitucionalistes, en al·lusió a PP, Ciutadans i socialistes, a l'"entorn de la Generalitat i els membres de la seva estructura", que, segons ell, han "intentat utilitzar el que estava passant a favor del procés" independentista.

"Aquestes sortides de to i la utilització política per part de persones de la Generalitat són les que ens cabregen i ens indignen", ha afegit el president dels populars catalans, que sobre l'actuació dels Mossos ha opinat que "és evident que en algunes qüestions no s'ha estat tan afortunat i diligent com sembla i no s'han avaluat determinats riscos", dubtes que en tot cas "no entelen el seu èxit policial".

Albiol també ha criticat que el director dels Mossos "hagi desaparegut" durant els dies posteriors a l'atemptat; i ha qualificat de "mesquí, injust, mal tracte i insult" que s'entregui la Medalla d'Honor del Parlament als Mossos i s'hagi exclòs la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per "qüestions ideològiques".

Advertència a l'alcaldessa de Badalona

Notícies relacionades

Pel que fa al futur del procés independentista, ha "lamentat" que els atemptats "no faran canviar el full de ruta" del sobiranisme, però ha deixat clar que el "referèndum no se celebrarà", i que "diguin el que diguin, la Generalitat no té urnes, ni cens, ni majoria social ni suport internacional".

Així mateix, el líder del PPC ha amenaçat amb denunciar l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, si l'ajuntament utilitza les seves dades personals per a un cens per a la celebració de l'1-O. "Si té la temptació de posar les meves dades en un cens, automàticament, el dia 1 li poso una denúncia", ha avisat.