ATEMPTATS A CATALUNYA

Forn denuncia que es vulgui "embrutar" i "desacreditar" la tasca dels Mossos

El conseller'd'Interior nega que la policia belga els alertés sobre l'imam de Ripoll

zentauroepp39786046 pla obert del conseller d interior  joaquim forn  saludant e170824114739

zentauroepp39786046 pla obert del conseller d interior joaquim forn saludant e170824114739 / Roger Segura

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els grups del Parlament han fet pinya aquest dijous amb els Mossos d'Esquadra i amb el Govern després de l'aparició d'informacions que posarien en dubte la perfecció de l'actuació policial seguida per la policia autonòmica des de l'atemptat del 17-A. El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha negat aquest dijous que la policia belga els alertés sobre l'imam de Ripoll (Girona) Abdelbaki Es Satty, ja que únicament es van limitar a demanar-los informació de forma informal, i ha denunciat que es pretengui "embrutar" la tasca dels Mossos d'Esquadra.

En roda de premsa a Cambrils (Tarragona), una de les localitats afectades pels atemptats terroristes de la setmana passada a Catalunya, Forn ha negat que els Mossos hagin comès un "error" en el seu contacte informal amb la policia de Vilvorde (Bèlgica), que es va limitar, segons ha precisat, a demanar-los informació sobre l'imám, sense advertir-los sobre el seu estat, a través d'un canal "informal". "Si hagués sigut formal, el contacte no hauria pogut ser directe, perquè no podem, s'hauria d'haver fet a través del Ministeri", ha al·legat.

Polèmica per la falta de cooperació entre els cossos policials / {periodico}

El conseller s'ha mostrat molt molest i preocupat pel fet que, en un moment en què l'Estat Islàmic ha amenaçat per vídeo Espanya, després dels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils, la "preocupació" d'alguns mitjans sigui ara, en la seva opinió, "embrutar" i "desacreditar" la tasca dels Mossos d'Esquadra.

El líder del PSC, Miquel Iceta, s'ha situat al costat del cos policial i ha rebutjat les crítiques als Mossos d'Esquadra. Ha considerat que no hi ha "cap ombra" en la seva actuació després dels atemptats de Barcelona i Cambrils i, en referència a anteriors operacions policials, s'ha preguntat: "¿I els atemptats que no hi ha hagut?".

INDIRECTA DE TURULL

Jordi Turull, company de Forn al Govern, a la cartera de Presidència i portaveu, ha assegurat, per la seva part, que si els Mossos d'Esquadra no acaben entrant a l'Europol l'Executiu català insistirà en l'error que suposa, segons el seu punt de vista: "Si l'Estat ens diu que per ser membres de l'Europol hem de tenir un estat propi, que tothom en prengui nota", recordant implícitament el referèndum d'autodeterminació de l'1-O.

Notícies relacionades

En una entrevista de Catalunya Ràdio, Turull ha exigit que s'assumeixin responsabilitats si els cossos de seguretat de l'Estat tenien informació sobre els autors dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i no la van compartir amb els Mossos d'Esquadra. "És fonamental compartir informació. Si nosaltres tinguéssim informació rellevant sobre una persona en una altra comunitat autònoma la compartiríem", ha sentenciat.

SUPORT D'ARRIMADAS

Les tesis del Govern català compten, fins i tot, amb el suport de la líder de l'oposició al Parlament, Inés Arrimadas. La presidenta del grup de Ciutadans ha defensat aquest dijous la incorporació dels Mossos d'Esquadra a l'Europol si és per aconseguir una millor coordinació: "Tota la integració i col·laboració és poca". "Espero que després d'això no hi hagi més excuses per a una millor integració", ha sostingut a RAC-1.