Pascal a la CUP: "La llei de transitorietat no es pot aprovar només per marcar paquet"

Pascal censura que els anticapitalistes intentin fixar el calendari del procés

jregue36817744 marta pascal pdecat bertran170412095214

jregue36817744 marta pascal pdecat bertran170412095214

2
Es llegeix en minuts

La coordinadora del PDECat, Marta Pascal, ha respost aquest dimecres a la pressió contínua exercida per la CUP perquè s'aprovi la llei de transitorietat jurídica, no sols abans de la celebració del referèndum de l'1-O, sinó fins i tot abans de l'inici de la campanya, és a dir, a l'entorn de la Diada. Pascal, que ha evitat pronunciar-se sobre quan es podria tirar endavant el text legislatiu, ha carregat contra les formes dels anticapitalistes.

Pascal ha criticat "l'afany de protagonisme de la CUP" i  ha considerat que la llei de transitorietat jurídica, anomenada també de desconnexió, ha d'estar a punt "quan toqui", "no per perdigonada o per marcar paquet". "S'ha d'aprendre a callar, buscar espais per dir-nos les coses i després anunciar-les", ha afegit la dirigent del PDECat, que ha evitat explicar quan creu el seu partit que ha d'aprovar-se la llei de transitorietat. "Quan ens posem d'acord, ja ho explicarem, la resta és processisme pur", ha deixat anar.

"No serem còmplices d'aquest galliner", ha manifestat en declaracions a Catalunya Ràdio Marta Pascal, coordinadora general del PDECat. Pascal ha assegurat que no entén l'actitud de la CUP, la seva "necessitat de protagonisme tan gran", i ha emmarcat les seves reclamacions sobre el calendari en el processisme per centrar-se en el quan i el com, més que en el què.

Respecte de la llei del referèndum, que encara ha de ser admesa a tràmit per la Mesa del Parlament, ha recordat que es pot portar al ple a través de diferents vies -un decret llei del Govern o per petició de dos grups- i ha explicat que Junts pel Sí i la CUP encara han de decidir quin d'aquestes vies prenen.

Per una altra part, Pascal ha evitat parlar de desobediència en cas que el Tribunal Constitucional tombi la llei del referèndum: "Nosaltres farem possible el que ens demana la gent, que és votar l'1-O. El debat no és si desobeirem o no"

"Deixem-nos d'històries"

La dirigent del PDECat també ha criticat la CUP per la seva actitud davant la manifestació en repulsa pels atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils. Els anticapitalistes han censurat la possible presència del Rei. A judici de Pascal, en la marxa és "benvingut" tot aquell que vulgui anar-hi perquè és per dir prou al fanatisme i que la presència del Monarca no ha de ser notícia.

"Tothom ha d'estar a l'altura, tots els que vinguin han de ser benvinguts i no pretendre ser més del que són", ha afegit, després de clamar: "¡Deixem-nos d'històries!".

Notícies relacionades

Per un altre costat, el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha garantit que el procés continuarà tal com estava previst perquè, segons ell, "la normalitat és la gran derrota d'aquesta gent (els terroristes)".

Tot i així, Turull ha separat els atemptats de la política secessionista de l'Executiu català perquè "una cosa no té res a veure amb l'altra" i ha titllat de "miserable" intentar barrejar-les. "Catalunya està preparada i vol governar-se a si mateixa, però intentar barrejar una cosa amb l'altra és molt miserable", ha afirmat en declaracions a RNE.