La Generalitat assegura que es va compartir tota la informació entre Mossos, Guàrdia Civil i Policia Nacional

Turull defensa Colau i assegura que col·locar bol·lards a la Rambla suposa "bloquejar la ciutat"

jregue39767164 gra088  barcelona  22 08 2017   el delegado del gobierno  en170823105403

jregue39767164 gra088 barcelona 22 08 2017 el delegado del gobierno en170823105403 / QUIQUE GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha assegurat que, des del moment que es va comprovar que un dels ferits en l'explosió de la vivenda d'Alcanar (Montsià) havia llogat una de les furgonetes relacionades amb l'atemptat de Barcelona, es va compartir tota la informació entre cossos de seguretat, en una reunió en la qual estaven presents els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Així ho ha garantit en declaracions a RNE, en referència al comunicat conjunt emès pels principals sindicats de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, en què consideren que se'ls va mantenir apartats de les investigacions. Per la seva part, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, llançant pilotes fora, ha sostingut que qui ha de respondre a aquests sindicats és el Govern central. "Nosaltres hem exercit les nostres competències", ha mantingut en una entrevista a Betevé, i ha remarcat que és una "evidència" que la Generalitat "ha actuat com un Estat".

Delegació als cossos policials

Així mateix, en relació amb la investigació, Turull ha assegurat que els polítics van delegar totes les decisions en els cossos policials. "Aquí l'únic acord polític que hi va haver és 'que liderin (l'operatiu) els que en saben' (...) 'nosaltres ajudarem en el que se'ns demani'", ha relatat Turull.

Pel que fa a la condecoració que atorgarà el Parlament als Mossos d'Esquadra -i que no es farà extensible ni a la Guàrdia Civil ni a la Policia Nacional- ha assegurat que "sembla que sap greu" l'actuació "tan brillant" dels Mossos i que hagin desarticulat la cèl·lula terrorista en cinc dies. "Una medalla es dona quan algú sobresurt respecte a l'actuació normal", ha afegit.

Rebutja instal·lar bol·lards a la Rambla

Notícies relacionades

D'altra banda, el portaveu de l'Executiu ha defensat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de les crítiques rebudes per no haver instal·lat bol·lards a la Rambla. Segons ell, posar-los significaria "bloquejar la ciutat" perquè circulen camions de càrrega i descàrrega, serveis d'emergència... "La decisió tècnica que es va prendre de forma compartida va ser aquesta", ha assumit. Forn, per la seva part, va demanar "reflexió" sobre aquesta possibilitat per estudiar "si és realment eficaç".

Possibles noves mesures de seguretat s'abordaran a la Junta Local de Seguretat extraordinària d'aquest dimecres a l'ajuntament, a la qual assistirà Forn i també el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, i que estarà presidida per l'alcaldessa.