La CUP estarà en la manifestació de dissabte "al costat de la gent"

Els anticapitalistes, que encara han de debatre en quin format hi estaran presents, qualifiquen Rajoy i el "Rei Borbó" de "culpables indirectes" dels atacs

Mireia Boya, CUP, diue que estaran al costat de la gent en la manifestació / ACN

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

La CUP ha avançat aquest dimarts que participarà en la manifestació contra el terrorisme i en solidaritat amb les víctimes de l'atemptat de Barcelona. "Estarem al costat de la gent", ha manifestat aquest dimarts la diputada Mireia Boya, al mateix temps que ha explicat que la seva força encara no ha decidit en quin format hi estaran presents a l'espera que l'Ajuntament de Barcelona i diferents organitzacions convocants de la marxa anunciïn com serà aquest acte. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va explicar ahir que la seva intenció és que estigui encapçalada pels membres dels cossos d'emergència i policials.

"Estem satisfets amb el debat que hem ajudat a crear i que ja no és només nostre, sinó que s'ha estès", ha apuntat la diputada aranesa. "Com a CUP no podem avalar una capçalera institucional amb una capçalera amb Mariano Rajoy i el Rei Borbó. Tots dos són, amb les seves relacions i amistats, culpables indirectes dels atacs" de la setmana passada.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ha remarcat Boya, "la CUP estarà, com sempre, al costat de la ciutadania perquè som part d'aquesta ciutadania". Això sí, ha afegit que la seva formació no vol "que es repeteixi el besamans de dissabte", en l'acte d'homenatge de les víctimes.

És a dir, en cas que es concreti en una segona capçalera institucional, els anticapitalistes no hi prendran part, sinó que, simplement, participaran en peu d'igualtat amb la resta de ciutadans.