NOUS DETALLS

L'imam de Ripoll tenia una ordre d'expulsió, però un jutge la va anul·lar

Segons la sentència, Abdelbaki Es Satty hauria d'haver abandonat Espanya l'abril del 2014, després de complir pena de presó per tràfic de drogues

zentauroepp39760101 pantallazo informativo atlas videos abdelbaki es satty170821151029

zentauroepp39760101 pantallazo informativo atlas videos abdelbaki es satty170821151029

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / Madrid

Nova revelació al voltant de l'imam de Ripoll, el suposat cap de la cèl·lula antiterrorista dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Segons ha avançat 'El Mundo' i han confirmat a EL PERIÓDICO fonts policials, sobre Abdelbaki Es Satty pesava una ordre d'expulsió d'Espanya, però aquesta no va arribar a executar-se mai perquè va recórrer i el jutge li va donar empara i li va permetre seguir al país.

Notícies relacionades

Abdelbaki Es Satty va ser condemnat a quatre anys de presó per tràfic de drogues i, una vegada complerta la pena, hauria d'haver sigut expulsat d'Espanya, segons la sentència. No obstant, l'imam va recórrer l'expulsió davant la Delegació del Govern i, després de ser tombada la seva petició, els seus advocats van recórrer als tribunal contenciós administratiu. En aquest jutjat, el magistrat va admetre els motius al·legats i li va donar empara, per la qual cosa al sortir de la presó de Castelló, l'abril del 2004, Es Satty va poder seguir a Espanya.

Segons 'El Mundo', els advocats també van sol·licitar l'asil del seu defensat, encara que no es té constància de la resolució d'aquest expedient. No obstant, aquesta sol·licitud sol ser habitual en aquest tipus de casos per legitimar la presència d'un ciutadà estranger a Espanya.