El Parlament atorga la medalla d'honor als Mossos

La Cambra també distingeix els cossos d'emergència, la Guàrdia Urbana i la policia de Cambrils

zentauroepp39766555 barcelona    22 08 2017      pol tica   carme forcadell pres170822110942

zentauroepp39766555 barcelona 22 08 2017 pol tica carme forcadell pres170822110942 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts atorgar la medalla d'honor, en la seva distinció d'or, al cos dels Mossos d’Esquadra, per la seva tasca en l'extinció de la cèl·lula islamista que va atemptar dijous passat a Barcelona, així com als serveis d'emergència que van atendre les víctimes i també al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona i a la policia local de Cambrils. La mateixa Mesa, per una altra banda, ha proposat celebrar, divendres, un ple extraordinari per mostrar el rebuig de la Cambra al terrorisme i el suport a les víctimes. En l'ordre, segons ha detallat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, inclourà una declaració institucional i un minut de silenci. El Parlament, així mateix, se suma a la manifestació unitària contra el terrorisme de dissabte.

Notícies relacionades

Per a la concessió de la distinció, el Parlament ha valorat la “dedicació i l'esforç dels integrants del servei públic” del cos policial, així com la seva “professionalitat, determinació i esperit de servei públic que ha permès dominar amb rapidesa” l'amenaça terrorista.

Així mateix, la Mesa ha aplaudit l'“atenció a les víctimes” per part de tots els cossos i la gestió de la informació “per tenir la població informada i serena”.